Haigla kaebas saudi printsi 3,5 miljonise tasumata raviarve tõttu kohtusse

PM Tervis
Copy
Printsi lubaduste tõttu ravile võetud väikese patsiendi saatus on lahtine.
Printsi lubaduste tõttu ravile võetud väikese patsiendi saatus on lahtine. Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Saudi prints lubas tasuda kahe-aastase patsiendi ravikulud ja nüüd nõuab Boston`i Lastehaigla temalt kohtu kaudu välja seni tasumata 3,5 miljonit dollarit.

Seljaaju lihaste atroofiaga sündinud tüdruk, kelle nime ja teisi andmeid ei ole avalikustatud, on Bostoni Lastehaiglas juba alates 2017. novembrist, vahendab CNN. Saudi Araabia prints Abdelilah bin Abdelaziz bin Abdulrahman Al Faisal lubas katta tüdruku ravikulud täies ulatuses. Seni on ta ravi eest tasunud 750 000 dollarit. Esimene ja ainus makse laekus 2017. aasta detsembris. Tasumata on aga juba 3,5 miljonit dollarit ning iga päev tiksub arvele lisa.

Lihashaiguse korral kasutatav ravim Spinraza ei ole tüdruku kodumaal saadaval ja USAs puudub tal ravikindlustus. Sestap on kaheldav, et teda võtaks oma hoole alla mõni teine meditsiinilisi teenuseid pakkuv asutus.

Doktor Phillip Camp, kes ütleb end olevat printsi ihukirurgi ja perekonnasõbra, kinnitab, et kuninglikul kõrgusel on vahendid ja kõik kavatsused võlg tasuda.

Väikese patsiendi vanemad kinnitavad samuti, et prints andis neile ise sõna, et raha on tulemas.

Lepingu rikkumise tõttu nõutakse printsi vastu esitatud hagis olukorda klaarivat kohtuistungit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles