Õllekõhtude uus võimalus: moodsa protseduuriga saab lasta endale kõhulihased opereerida

PM Tervis
Copy
Uut tüüpi rasvaimu protseduur - vasakul esialgne keha, paremal kirurgilise sekkumisega saavutatud tulemus.
Uut tüüpi rasvaimu protseduur - vasakul esialgne keha, paremal kirurgilise sekkumisega saavutatud tulemus. Foto: Plastic and Reconstructive Surgery.

Plastikakirurgid on välja arendanud uue rasvaimu protseduuri, mille käigus on võimalik saavutada väljajoonistunud kõhulihased ehk sixpack. Protseduur on suunatud neile, kes ei suuda sellist tulemust pelgalt toitumise ja trenniga saavutada.

Uus protseduur toimib rasvaimu põhimõttel ning sellega on võimalik kujundada väljajoonistunud kõhulihaste välimus, kirjutab Men’s Health. Selle meetodi tutvustus avaldati meditsiiniajakirjas Plastic and Reconstructive Surgery. Peamiselt eemaldavad kirurgid rasva väga täpselt alakõhu pindmistest ja sügavamatest kihtidest, et toonitada patsiendi oma loomulikke kõhulihaste jooni, mis on kusagil rasva all peidus. Tulemuseks võivad olla üsna teravalt kui ka sujumavalt ja ümaramalt välja joonistunud lihased, sõltuvalt juba inimese eelistusest.

Lameda ja lihaselise kõhu saavutamine ilma tervisliku toitumise ja treeninguta tundub liiga hea, et olla tõsi – ja tegelikult nii ongi. Arstid märgivad, et parimat ja püsivamat tulemust on näha siiski patsientidel, kelle eluviisi juurde kuuluvad mitmekesine menüü ja füüsiline aktiivsus, kuid kel rasva resistentse jaotumise tõttu kehas pole õnnestunud seesugust lihasefekti ise saavutada.

Meeles tuleb pidada, et tegu on ikkagi plastilise operatsiooniga ning iga protseduuriga võivad kaasneda teatud terviseriskid, näiteks võimalik infektsioonioht, lihas- või närvikahjustus. Alati on ka variant, et inimene ei jää tulemusega rahule. Tulemuse püsima jäämise nimel ei saa samuti end lõdvaks lasta, sest elustiil toetab kõhulihaste efekti säilitamist. Patsiendid, kelle peal protseduuri katsetati ja kes uuringus osalesid, jälgisid samuti toitumist ning kuulasid personaaltreenerite nõuandeid oma uue vormi säilitamiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles