Kuidas treenida palava ilmaga, nii et see tervisele liiga ei teeks?

PM Tervis
Copy
Leia päikselise ilma jaoks heledamat värvi riided, mis peegeldavad päikesekiiri tagasi.
Leia päikselise ilma jaoks heledamat värvi riided, mis peegeldavad päikesekiiri tagasi. Foto: Błażej Łyjak / PantherMedia / Błażej Łyjak

Temperatuurid on jõudnud suvise ilma ootajate jaoks sobivasse kõrgusse, aga trennihimuliste jaoks võib suur palavus olla painav ja isegi ohtlik.

Jooksmine lõõskava päikese all on elu ilusamaid kogemusi, aga veepuudus, õhku mitte läbilaskvad riided ja aias joodud kokteilid võivad treenimise muuta põrgulikuks. Järgneva abil saad sooja ilma kiuste korralikult treenitud, kirjutab MSN.

Muuda kuumus enda sõbraks

Ära alahinda positiivset suhtumist palava ilmaga treenimisse. Kui mõistus usub, järgneb ka keha. Ära hakka mõtlema, et kuumus võtab sul hoogu maha. Mõtle, et jooks tuleb välja nii hea nagu tingimused lubavad.

Vali õige marsruut

Kui taevas on sinine ja päike lõõmab, võta ette teekond, mis pakub sulle varju. Park või metsaalune, kus kõrged puud varjavad kasvõi kohati ära päikesepaiste. Samuti võivad abiks olla kõrged majad linnapildis, mille kõrval joostes on vari tagatud.

Joo

Kõige olulisem on aeg-ajalt juua. Kuumuses treenides üritab keha alandada torso temperatuuri ja seetõttu higistad rohkem ja kaotad vett. Kiirelt võib tabada vedelikuvaegus. Kui lähed võistlema, joo kaks päeva enne üritust korralikult vett, nii et kehast ei saaks varud äkitsi otsa. Kui jooks kestab kauem kui 45 minutit, siis hoolitse selle eest, et saaksid ka tee peal juua. Joogi sisse võib lisada ka elektrolüüditabeleti, et asendada jooksuga kaotatavaid elektrolüüte.

Vali õige riietus

Vale riietuses treenimine tõstab temperatuuri liiga kõrgeks või hoiab liiga madala. Kontrolli ilmateadet ja planeeri oma riietust. Palava ilmaga kanna lohmakamaid riideid, mis lasevad niiskusel kehast eemalduda. Vali heledamad värvid, mis peegeldavad päikesekiirgust. Kui päike särab ülimalt eredalt, kaitse silmi päikeseprillidega.

Lase vabaks

Palava ilmaga on mõistlik endale mitte seada konkreetseid ajalisi eesmärke. Vaata, kuidas keha reageerib soojale, ja kohanda tempot vastavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles