
Puu- ja juurviljad on tervisliku toitumise alus ning mängivad elukvaliteedi säilitamisel ja haiguste ennetamisel olulist rolli. Seetõttu on oluline, et organism saaks iga päev piisavas koguses värskeid puu- ja juurvilju.
Puu- ja juurviljad on tervisliku toitumise alus ning mängivad elukvaliteedi säilitamisel ja haiguste ennetamisel olulist rolli. Seetõttu on oluline, et organism saaks iga päev piisavas koguses värskeid puu- ja juurvilju.
Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul on oluline tarbida vähemalt viis portsjonit erinevaid puu- ja juurvilu päevas – üks portsjon on 80 grammi. Päevas peaks tarbima minimaalselt 400 grammi puu- ja juurvilju, et väheneks südamehaiguste, insulti ja vähi risk. Samuti toetab puu- ja juurviljadest saadud kiudainete ja vitamiinide hulk inimese aju, seedimist ja vereloomet.
Viis põhjust, miks süüa iga päev viis portsjonit puu- ja juurvilju:
Samuti aitavad puu- ja juurviljad hoida tervislikku kaalunumbrit – nimelt püsib kiudainete rohke toidu najal kõht kauem täis ning nendest saadavate kalorite hulk on samuti väike.
Puu- ja juurviljad on kasulikud ka vaimsele tervisele. Teadlased leidsid, et inimesed, kes söövad rohkem juurvilju, hindavad oma vaimset tervist paremaks kui need, kes söövad juurvilju harva.