Teadlased tuvastasid teguri, mis tagab rahuldust pakkuva seksi

PM Tervis
Copy
Füüsiline aktiivsus tagab seksirõõmud.
Füüsiline aktiivsus tagab seksirõõmud. Foto: Martin Novak / PantherMedia / Martin Novak

Füüsiline aktiivsus on parim viis hoida keha toimimas nagu kellavärk – see kehtib ka seksuaaltervise kohta.

«Meestel ja naistel, kes on terved, toimivad tavaliselt paremini ka seksuaalfunktsioonid,» rääkis CNNile dr Lauren Streicher Northwestern`i meditsiinikeskusest. «Sest peaaegu iga haigus võib mõjutada seksuaalkäitumist.»

Aeroobne füüsiline aktiivsus on iseäranis hea südame-veresoonkonna tervisele, mis tagab keha verevarustuse, sealhulgas genitaalpiirkonna oma.  

«Kõik, mis toetab südame-veresoonkonda, toetab ka inimeste seksuaalkäitumist,» tõdes seksuaalterapist Laura Berman. «Mida parem on verevarustus, seda parem on ka erutus.» Hea verevarustus on iseäranis oluline naiste jaoks, kuna see on vajalik naturaalse libestusaine tekkeks, samuti aitab suurendada tundlikkust.

Korralik verevarustus on mõistagi lahutamatu osa ka erektsiooni tekkes.

Teadusajakirjas Journal of Sexual Medicine avaldatud uues uuringus selgus, et kõrgem füüsilise aktiivsuse tase tõstab seksuaalset jõudlust ja iha. Uuringusse kaasati osalised jooksu-, ujumis- ja rattasõiduklubidest, nii et hobisportlastest uuritavad harrastasid juba aktiivset elustiili.

Leiti, et nädalas neli ja pool tundi jooksmist madaldas meestel seksuaalhäirete tekke riski 23 protsendi võrra. Veelgi suurem kasutegur ilmnes naiste puhul – neli jooksutundi nädalas langetas seksuaalprobleemide tekkimise tõenäosust suisa 30 protsendi võrra.

Rahuldustpakkuvad tulemused seksuaalelus kasvasid võrdväärselt füüsilise aktiivsuse tõstmisega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles