Hommikusöögi juures on tervise hoidmisel tähtis roll ja just selleks toidukorraks sobivad kaerahelbed kõige paremini. Siiski võib neid kombineerida ka erinevate lisanditega ning süüa hoopis tervisliku ja täitva lõunaeinena.
Lihtne tervisetoit: 5 põhjust, miks iga päev kaerahelbeid süüa
Toitumisnõustajad soovitavad kaerahelbeid kui ideaalset hommikusööki, sest ühe tervislikuma teraviljana sisaldab kaer nii vitamiine, mineraale, valke, alandab veresuhkru taset ja parandab vere hapnikuvarustust, vahendab Deccan Chronicle.
1. Parem nahk
Kaerahelbed on tuntud oma kasuliku mõju poolest nahale, sest sisaldavad hulganisti kiudaineid ja vitamiine. Need on samuti efektiivsed põletikuliste nahahaiguste, nagu ekseemi või ärrituse leevendamisel. Kaer sisaldab tsinki, mis aitab mürkidest vabaneda ja noorendab nahka. Uuendades naharakke, aitab mangaan põletikku alandada ja haavu ravida. Samuti sisaldab kaer rauda, mis on verevarustusele kasulik ning parandab hemoglobiini taset.
2. Rikas antioksüdantide poolest
Antioksüdante seostatakse südamehaigustest hoidumisega. Üks kaeras sisalduv antioksüdant on aventramiid, mis hoiab vererõhku kontrolli all. Beetaglükaan kaeras aitab aga veresuhkru taset alandada, mis muutub C-vitamiini koostoimel veelgi efektiivsemaks.
3. Hea valguallikas
Umbes kaheksa supilusikatäit kaerahelbeputru annab 15 protsenti päevasest valguvajadusest. Lisaks E-vitamiinile aitab glutamiin kaeras lihaskiududes kiiremini taastuda.
4. Vähendab kolesterooli
Kaerahelbed sisaldavad linoolhapet ja veeslahustuvaid kiudaineid, mis aitavad arteritesse kogunevaid rasvajääke välja puhastada. Halva kolesterooli tase veres väheneb ja sellega koos risk südamehaiguse ja insuldi tekkimiseks.
5. Aitab kaalu kaotada
Kaerahelbepuder on korralik kõhutäis, kuid sisaldab vähe kilokaloreid ja rasva. Nendega võib eksperimenteerida erinevatel viisidel. Kaerahelbed aitavad veresuhkrut alandada ning ülesöömist ja rasvaste toitude tarbimist vähendada.