Vähene puu- ja juurviljade tarbimine võib olla levinud vaimse häire põhjuseks

FOTO: Shutterstock

Kanada teadlased on kindlaks teinud, et liiga vähe puu- ja juurvilju tarbivatel inimestel on suurem ärevushäire risk.

Teadusuuringust on selgunud, et neil, kes tarbisid päevas vähem kui kolme erinevat puu- ja juurvilja, oli 24 protsenti suurem ärevushäire diagnoosi risk. Samuti leiti seos keha rasvaprotsendi ja ärevushäirete riski vahel. Kui keharasva osakaal on üle 36 protsendi, on ärevushäirete risk ligi 70 protsenti suurem.

Mida suurem on rasvaprotsent kehas, seda suurem on põletiku tase ning mitmetest teadusuuringutest on selgunud, et keha põletiku tase mõjutab depressiooni ja ärevushäirete riski.

Teised tegurid, mis mõjutavad ärevushäirete riski on suitsetamine, füüsiline aktiivsus ja suhtestaatus. Leiti, et 13,9 protsenti üksi elavatest inimestest kannatab ärevushäirete all, aga suhtes olevatest inimestest on ärevushäire vaid 7,8 protsendil.