Tähtis teada Õhtune kiirülevaade olulisematest kriisiuudistest (2)

Postimees
Copy
Koroonaviirus on Eestisse jõudnud.
Koroonaviirus on Eestisse jõudnud. Foto: Mailiis Ollino

Postimees annab kiirülevaate eriolukorra ja koroonakriisiga seotud olulisematest uudistest ja arengutest 19. märtsil. 

267 kinnitatud juhtu

Tänase seisuga on terviseamet kinnitanud Eestis 267 koroonaviirusesse nakatumise juhtu - eilne päev tõi juurde 9 uut positiivse testi andnud inimest, 8 inimest vajavad haiglaravi. Uute nakatanute arv on väiksem, sest valitsus muutis metoodikat ja vähendas testimisi.

Koroonaviiruse levikul Eestis saab nüüd silma peal hoida ka virtuaalse kaardi vahendusel.

Ajal, kui meie siin peame veel oma võitlust, annavad tervishoiuametnikud juba lootust, et Hiina Wuhan võib saada märtsi lõpuks viirusest vabaks

Rohkem testimisi

Et vähendada kiirabi koormust, läheb Eesti suures osas üle drive-in testimisele. Esimene drive-in proovivõtukoht avatakse juba homme Tallinnas ning järgnevatel päevadel teistes suuremates linnades. Tasub meeles pidada, et see ei tähenda inimeste laustestimist - kõik käib ikka perearsti saatekirja alusel.

Kuidas riik aitab

Täna võttis valitsus vastu mitu otsust. 1. aprillist tõuseb tervishoiutöötajate palk. Oluline on seegi, et riik hakkab hüvitama esimest kolme haiguspäeva.

Majandust otsustati turgutada vähemalt 2 miljardi euroga - see summa moodustab pea 17 protsenti tänavusest riigieelarvest. Vaata lähemalt, kuidas see 2 miljardit jaguneb

Lisaks peatatakse abipaketi osana ajutiselt teise pensionisamba sissemaksed

Kriis ja olme

Inimesed viibivad koduses isolatsioonis ja kohe on märgatavalt tõusnud jäätmete teke. Sorteerimisega tasub endistviisi jätkata, kuid nakkusohtlikele inimestele on ka siin erisoovitused

Omniva kordab omakorda üle, millised on pakisaatmise ja pakisaamise põhimõtted praeguses eriolukorras. Hea on teada sedagi, et pangad tõstavad viipemaksete limiiti ning et lahendus leitakse veel ühele probleemile: vangid hakkavad näomaske tootma.

Täna õhtul teatas siinsetest tanklakettidest esimesena Alexela, et langetab kütuste hinda – avalikkus, tarbijad ja poliitikud on seda juba nädalapäevi nõudnud, sest nafta hind kütuseturul on enneolematus põhjas.

Turvaliselt koju

Täna südaööl jõuab Riiga laevatäis Eesti inimesi, kes jäid Euroopa teedele lõksu. Uus erilaev väljub Tallinnast Saksamaale juba täna õhtul.

Tallink teatas äsja sedagi, et teeb Helsingi ja Tallinna vahel lisareise.

Viirus võimukoridorides

Maailma riikide võitlusest koroonaviirusega selgub, et viirus jõudis ka Euroopa Komisjoni: ELi ja Ühendkuningriigi tulevikusuhte kõnelusi juhtiv Michel Barnier teatas oma diagnoosist. Millised on koroonaviiruse arengud eri riikides, Jaapanist Brasiiliani, saate end kursis hoida blogi vahendusel

Palju e-meelelahutust

Meelelahutus- ja kultuuriüritused on uutes tingimustes kolinud internetiavarustesse ja Postimees avaldab pidevalt täienevat veebietenduste ja -kontsertide kava. Temnikova ja Kasela galerii ootab reedel kõiki uue näituse avamisele - seekord siis virtuaalselt.

Ametlikku informatsiooni koroonaviiruse leviku ja vajalike juhtnööride kohta leiate Postimehe koroonablogist ja terviseameti kodulehelt.

Eriolukorda puudutavad ametlikud teated leiad siit. Postimehest saad ka teada, kuidas koroonaviirust ära tunda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles