Automüük langes aprillis 76 protsenti ehk veelgi enam kui märtsis

BNS
Copy
Kohale toimetamist ootavad autod Bremerhaveni sadamas Saksamaal, 24. aprill, 2020
Kohale toimetamist ootavad autod Bremerhaveni sadamas Saksamaal, 24. aprill, 2020 Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS

Aprillis müüdi Euroopa Liidu (EL) riikides 270 682 uut sõiduautot, mis jääb möödunud aasta aprillikuu müüginumbritele alla 76,3 protsenti. 

Seejuures kujunes aprillis langus uute sõiduautode müüginumbrites oodatult veelgi suuremaks kui märtsis, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

Tänavuse nelja kuu jooksul on kokku müüdud 2,75 miljonit uut sõiduautot, mida on 38,5 protsenti vähem võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. 

Suurbritannias, Itaalias ja Hispaanias, mida koroonaviiruse pandeemia tabas kõige tugevamalt oli kukkumine uute sõiduautode turul üle 90 protsendi – Itaalias 97,6 protsenti, Suurbritannias 97,3 protsenti ja Hispaanias 96,5 protsenti.

Suurematest turgudest kukkusid müüginumbrid peaaegu samas mastaabis ka Prantsusmaal, kus langus oli 88 protsenti. Saksamaal oli langus 61,1 protsenti.

Kolmes Balti riigis langesid müüginumbrid aprillis suhteliselt sarnaselt – Leedus 68,9 protsenti, Lätis 58,5 protsenti ja Eestis 67,5 protsenti.

Sadamad ja laoplatsid kogu maailmas ägavad autolaadungite all, mida keegi ei soovi. Kuna autosid ei saa ladustada üksteise peale, võtavad kaupmeestele kätte toimetamata autod palju ruumi ning ummistavad logistikakeskusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles