Selgus eestlaste seas populaarseim treeningrakendus

PM Tervis
Copy
Treeningrakendusi kasutatakse enim sammude lugemiseks.
Treeningrakendusi kasutatakse enim sammude lugemiseks. Foto: Shutterstock

Samsungi tellitud ja uuringufirma Norstat tehtud uuringust selgus, et kui eestlased enda aktiivsuse jälgimiseks ja treenimiseks mõnda mobiilirakendust kasutavad, siis on nende populaarseimaks valikuks Samsung Health. Samas ei kasuta üle poole eestlastest enda tervise jälgimiseks ühtegi rakendust.

«Mobiilirakenduse kasutamine on hea ja mugav võimalus enda aktiivsuse jälgimiseks. Samsung Health annab lihtsa ja arusaadava ülevaate kasutaja aktiivsusest ning soovi korral saab seda kasutada ka keerukamateks treeninguteks. Seetõttu ongi rakendus ilmselt eestlaste seas sedavõrd populaarne. Lisaks tuleb arvestada, et Samsungi eri telefonimudelid on juba aastaid Eestis ühed müüdumad, seega on loogiline, et paljud valivad aktiivsuse jälgimiseks telefonis vaikimisi oleva rakenduse,» sõnas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Samas näitab uuring, et üle poole (57 protsenti) eestlastest ei kasuta oma aktiivsuse jälgimiseks ühtegi mobiilirakendust. «See number on tegelikult üllatavalt suur, kuna enamikku treeningrakendusi saab kasutada ilma nutikellata otse telefonist. Lisaks on taolised rakendused hea võimalus end motiveerida ja endale eesmärke seada, näiteks teha 10 000 sammu iga päev,» lisas Aasma. Seda kinnitavad ka uuringu tulemused, mille kohaselt leiab kolmandik (33 protsenti) vastajatest, et rakenduse kasutamine motiveerib neid rohkem sportima.

Lisaks näitab uuring, et mobiilirakendust kasutatakse kõige rohkem sammude lugemiseks (82 protsenti), millele järgneb rattasõit (27 protsenti) ja jooksmine (26 protsenti). Samsungi tellitud ja uuringufirma Norstat tehtud uuringus osales Eestis 1003 inimest vanuses 18–64. Uuring tehti perioodil 13.–16. juuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles