Kuidas tagada puhkuselt tulles piisav füüsiline aktiivsus tervena püsimiseks?

PM Tervis
Copy
Võimlemine.
Võimlemine. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täiskasvanud inimestele soovitatakse 150 minutit mõõduka koormusega või 75 minutit tugeva intensiivsusega trenni nädalas. Arvate, et selleks ei ole aega? Vaadake üle võimalused oma kontoris.

«On tõestatud, et aktiivsemad inimesed ka jaksavad rohkem, on rohkem saavutustele orienteeritud ja teotahtelisemad. Seega aitab töötajate liikumisharjumuste toetamine kokkuvõttes parandada kollektiivi töötahet ja töömotivatsiooni. Lauajalgpall kontorinurgas võib olla tõeline motivaator,» ütleb Ida-Tallinna keskhaigla peavaluõde Egle Türk. 

Töötajate liikumisharjumusi võiks toetada nii kontoris puhkepauside ajal kui ka julgustada neid olema aktiivsed vabal ajal. 

Iga töötaja saab oma aktiivsust suurendada ka ise:

  • Pargi auto töökohast kaugemale või ühistranspordiga sõites välju 1-2 peatust varem. Igal tööpäeva hommikul ja õhtul üks peatus varem väljumine lisab sinu päevaplaani keskmiselt kolm kilomeetrit liikumist nädalas.
  • Kasuta lifti asemel treppi – 15 minutit trepist kõndimist kulutab ca 137 kalorit.
  • Veeda vaba aeg aktiivselt koos sõprade ja perega – jalutage peale õhtusööki, mängige sportmänge, sõitke jalgrattaga jne. Olge liikumises teistele eeskujuks!
  • Trennis käimise koht vali töökohale lähemal — nii jõuad peale tööd väiksema ajakuluga trenni või saad sinna minna lõunapausil.
  • Jaluta lemmikloomaga õues.
  • Motivatsiooni aitab hoida näiteks sammulugeja või nutiäpp, trennikaaslane, erinevad liikumisharrastused, samas ka liikumine ise, mis annab positiivset energiat jne.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles