Ehmatav avastus: jõusaalis kaotatud kilod osutusid vähi sümptomiks

PM Tervis
Copy

19-aastane inglise neiu Molly Parkinson otsustas aasta alguses tervislike eluviiside järgimise kasuks ja hakkas hoogsalt jõusaalis trenni tegema. Kuue kuuga kaotas ta 19 kilogrammi. Aeg-ajalt tunda andnud rindkerevalu ja kaelalt leitud väikse mügariku pärast arsti juures käinud Molly sai šoki, kui kuulis kaalukaotuse tegelikku põhjust.

Pärast kuuekuulist treeningperioodi vahetas Molly enda 42-suuruses rõivad number 36 vastu. Üle ootuste eduka kaalulangetuse ajal hakkas ta aeg-ajalt tundma valu ringkere piirkonnas. Juuni alguses avastas ta kaelalt mügariku ning tormas murelikult arsti juurde. Peatselt sai neiu šokeeriva uudise – tal diagnoositi Hodgkini tõbi.

Hodgkini tõbi on lümfisüsteemist algav verevähk. Lümfoom on noorukite ja noorte täiskasvanute seas enim esinev vähirühm. Suurbritannias on lümfoom umbes ühel viiest vähidiagnoosiga noorest.

Ajalehele Daily Mail antud intervjuus rääkis Molly oma läbielamistest järgmiselt: «Ma olin nii šokeeritud. See ei tundunud reaalsena, sest kui mõtled vähist, mõtled haigusest, aga ma ei ole end kunagi halvasti tundnud ega tunne end siiani halvasti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles