:format(webp)/nginx/o/2020/10/16/13418291t1hf0bb.jpg)
Toitumisnõustaja Anneli Kõiv jagab soovitusi, kuidas valida kohalikest värvikirevatest sügisandidest toidulaulale need, millest on organismile enim kasu.
Toitumisnõustaja Anneli Kõiv jagab soovitusi, kuidas valida kohalikest värvikirevatest sügisandidest toidulaulale need, millest on organismile enim kasu.
Oranžid, punased ja rohelised kodumaised viljad, nagu kõrvits, porgand, tomat, brokoli, spinat, lehtkapsas, punane peakapsas, sisaldavad kasulikke antioksüdante – karoteeni, lükopeeni, astaksantiini ja luteiini. Kõivu sõnul on nimetatud ühendid tugeva põletikuvastase toimega, aitavad vähendada südameveresoonkonna haiguste riski ning kaitsevad ka erinevate silmahaiguste, eriti kõrgemas eas tekkiva hallkae ja kollatähni kärbumise eest.