Terviseamet: huviringid on muutumas koroonakolleteks

PM Tervis
Copy
Illustreerival pildil 2019. aasta laulu- ja tantsupeo valiklastekooride proov.
Illustreerival pildil 2019. aasta laulu- ja tantsupeo valiklastekooride proov. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koroonaviirus levib üha jõulisemalt laulukoorides, lasteringides ja sporditreeningutel, mistõttu soovitab terviseamet Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal kooskäimist eeldavas huvitegevuses pausi pidada.

Koroonaviirus on hakanud hoogsalt levima nii kooli- kui profikoorides, aga ka lasteringides, sporditreeningutel ja teistes huviringides, kus inimesed on tihedalt koos ja väljahingatava õhuga pääsevad aerosoolid vabalt õhus ringlema.

ERR-ile teadaolevalt on üks suuremaid koldeid seotud laulukooriga Ellerhein, lisaks on haigestunuid paljudes koolikoorides, nii laste kui ka õpetajate seas. «Laulmine on, jah, ohtlik tegevus,» ütles terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepp ning lisas, et laulmine kannab viiruse väga kaugele, kuna lauldakse tugevalt. 

Kui Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal soovitatakse kokkusaamist eeldavad huvitegevused ära jätta, siis mujal on soovitatav veenduda, et ruumid on hästi ventileeritud, korraga mitmekesi kokku ei tulda ning koosviibimisel peetakse teineteisega vähemalt paarimeetrist vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles