Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

TASUB TEADA Kuidas jõuluõhtusööki kergemini seedida

Copy
Illustreeriv pilt.
Illustreeriv pilt. Foto: Shutterstock

Jõulud on teada-tuntud ka kui suur ülesöömise aeg. Kindlasti tuleb kõigile tuttav ette, kuidas pärast pühadeõhtusööki on kõht punnis ja raske olla. Selleks et jõulurooga seeditavamaks muuta, saab ise palju ära teha.

Enne söömist:

Paljud arvavad, et enne jõuluõhtusööki näljutamine muudab toidu nauditavamaks, kuid see ei pruugi olla üldsegi hea lahendus. Liiga näljasena on kergem üle süüa ja see põhjustab kõhuvalu. Selleks et seedesüsteem hästi toimiks, sööge kiudainerikast hommikueinet (näiteks smuutikauss või kaerahelbed). Soovituslik oleks paar tundi enne prae söömist minna jooksma või matkama. 

Söögi ajal:

Kui endale jõuluõhtul taldrikule head ja paremat tõstate, siis oleks seekord targem köögiviljadest hoiduda. See on küll väga ebatavaline väide, kuid nendest loobumine võib aidata toitu paremini seedida. Kõige olulisem on ampsude vahele palju vett juua, et vältida ülesöömist. 

Pärast sööki: 

Ka pärast söögi lõpetamist on tähtis väikeste lonksude kaupa vett tarbida. Veelgi parem oleks mõne taimse tee joomine, näiteks ingveritee. See aitab hästi kaasa seedimisele. Samuti peaks umbes tund peale söömist jalutuskäigule minema. 

Allikas: spoonuniversity

Tagasi üles