Tšehhi meedia: EL muudab koroonavaktsiinide jagamispoliitikat (1)

Brita-Maria Alas
Copy
AstraZeneca vaktsiinid ühes Kopenhaageni vaktsineerimiskeskuses.
AstraZeneca vaktsiinid ühes Kopenhaageni vaktsineerimiskeskuses. Foto: LISELOTTE SABROE/AFP/RITZAU/SCANPIX

Tšehhi meediaväljaande Hospodarske noviny andmetel jagab Euroopa Liit koroonavaktsiine liikmesriikidele tellimusmahtude mitte proportsionaalsuse alusel, kirjutab ERR uudisteportaal

Tšehhi meedia kätesse sattus dokument, millest selgus, et vaktsiinitootjad tarnivad vaktsiine esiti riikidesse, kuhu on neid suuremas koguses ka tellitud. Dokumendi sisu kinnitasid Euractivi väljaande teatel ka kaks Euroopa Liidu allikat. Neil andmetel ei saaks ei Eesti, Läti, Tšehhi, Slovakkia, Bulgaaria ega ka Horvaatia poolt oma elanikkonnast juunikuuks vaktsineeritud. 

Dokumendi järgi on enamik liikmesriikidest tellinud maksimaalses koguses annuseid. Näiteks Tšehhi, Slovakkia ja Bulgaaria tellimus võimaldaks vaktsineerida neil kogu elanikkonna. Tarnemuudatus aga osutus nende riikide kasuks, kelle tellimusmaht oli suurem, näiteks Taani. 

Mitme liikmesriigi juhid on pöördunud Euroopa Komisjoni poole sooviga jätkata varasema jagamispoliitikaga, keskendudes ühtlasi ka liikmesriikide nakatunute arvu ja elanikkonna suhtele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles