Naine kaotas Covid-19 pandeemia ajal 27 kilo

PM Tervis
Copy
Foto: Erakogu/Facebook

Covid-19 pandeemia tõttu on inimesed muutunud mugavamaks ja kodusemaks ning võivad olla kaalus isegi mitu kilogrammi juurde võtnud. Newyorklane Chantal Meyenberg kaotas aga tänu uuele elukorraldusele kehakaalust 27 kilo, vahendab ajakiri Runner’s World.

40-aastane Chantal Meyenberg kaalus enne Covid-19 pandeemiat 75,7 kilogrammi. Olenemata kindlasti rutiinist, mis sisaldas jalutuskäike ja jalgsi tööle minemist, ei öelnud naine ära ka näksimisest ja tööpäeva lõppedes mõnest happy hour joogist. «Ma ei söönud just halvasti, kuid ei osanud seda ka mõõdukalt teha,» räägib Meyenberg enda söömisharjumustest pandeemiale eelnenud ajal.

New Yorgist sai Covid-19 pandeemia epitsenter 2020. aasta märtsis, aprillist saadik on naine töötanud kodukontoris. «Veetsin tunde istudes, liikusin vaid veepudeli täitmiseks viis sammu,» tunnistab naine algse olukorra tõsidust. Lühikese aja järel sai selgeks, et sama rada mööda minnes hakkab kaalunumber veelgi tõusma.

Esimese asjana võttis Meyenberg ette söömisharjumuste muutmise. Kodus olemine aitas palju, sest kontoris oli raskem vältida juhuslikke suupisteid ja näksimist. Naine alustas kodus kokkamisega, nüüd kuulub tema igapäevamenüüsse rohkelt puu- ja köögivilju ning palju valke. Kuue kuuga jõudis naine sisse töötada kindla rutiini, mis aitab tal toitumist kontrolli all hoida. Kõik toidukorrad valmistab Meyenberg ise.

Naise tavaline eesmärk oli kõndida tööpäeviti 20 000 sammu ja nädalavahetusel 40 000 sammu, kuid ilmade jahenedes hakkas eesmärk kõikuma. Nii tegi Meyenberg otsuse minna oma esimesele jooksuringile — naine tegi seda varahommikul, et tal poleks teiste ees joostes piinlik. «Alguses ei suutnud ma isegi 500 meetrit ilma peatumata joosta,» sõnab Meyenberg. Varased hommikud polnud naise jaoks nauditavad, kuid ta sundis end iga päev natuke rohkem pingutama. Edusammude hindamiseks tegi naine igal hommikul sama jooksuringi. Vaikselt lisas Meyenberg väikseid eesmärke nagu «jõua peatumata selle puu juurde» ja järgmisel nädalal «jookse peatumata sellest puust mööda».

Regulaarne jooksmine oli naise jaoks suurim hirm, kuid viis kuud pärast jooksmise alustamist, lõpetas Meyenberg oma esimese poolmaratoni. Naine nendib, et tunneb end tänu kaalulangusele palju energilisemalt. «Kui hakkate jooksmas käima, on minu soovituseks endasse uskumine ja rutiinile pühendumine. Rutiin on minu jaoks võti,» avaldab naine oma saladuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles