Mida süüa enne jooksma minemist?

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Söömine enne jooksmist on teema, mis toob esile mitmed küsimused: kas enne jooksmist peaks sööma, mida ja kui palju? Runner’s World pani kirja mitu tervislikku, maitsvat ja energiarikast suupistet, mida enne jooksuringi süüa.

Tervislikud treeningule eelnevad ampsud on kõrge süsivesikusisaldusega, madala rasvasisaldusega ning dieediarstide poolt heaks kiidetud.

Olenemata kirja pandud soovitustest, tuleb meeles pidada, et iga inimene on seedimisaja poolest ainulaadne, seega tuleks kohandada siinsed ajalised soovitused oma keha kuulates.

Mida süüa enne kergemat treeningut?

  • 1 tass marju ½ tassi madala rasvasisaldusega kodujuustuga
Foto: Shutterstock

Söö seda 60–90 minutit enne treeningut. Marjad pakuvad energia saamiseks süsivesikuid, samas kui kodujuust annab kaltsiumit, kaaliumit ja D-vitamiini — need kõik on treenimisel kasuks. (160 kalorit)

  • 170 grammi tavalist kreeka jogurtit ja 1 virsik

Söö seda üks tund enne treeningut. Selles suupistes on kaltsium, D-vitamiin ja kaalium, mis toetavad luude ja lihaste tervist, lisaks antioksüdandid immuunsuse parandamiseks. (275 kalorit)

  • 3 kreekerit koos 1 teelusika meega

Söö neid 15–30 minutit enne treeningut. See kombinatsioon annab süsivesikuid, et võimaldada treenides maksimaalne pingutus. (98 kalorit)

Mida süüa enne 60-90 minutilist treeningut?

  • 1 keskmine banaan ja 1 supilusikatäis pähklivõid

Söö seda üks tund enne treeningut. Banaan sisaldab kaaliumit, pähklivõi pakub südamele kasulikku rasva ja süsivesikuid. (200 kalorit)

  • 1 kukkel koos 1 supilusikatäie pähklivõiga ja 1 spl moosi või mett

Söö seda üks tund enne treeningut. Kukkel või täisterasai ja lisandid pakuvad kauakestvat energiat, et saaksite tugevana püsida. (390 kalorit)

  • Kringlikesed koos 2 supilusikatäie hummusega

Söö seda tund enne treeningut. Kringlike (pretzel—ingl.) pakub hõlpsasti seeditavaid süsivesikuid kiireks energia saamiseks ja annab naatriumit, mis aitab vältida liigset vedelikukaotust; hummus pakub rauda ja valku. (263 kalorit)

  • Maapähklivõi ja banaanivõileib täisteraleival
Foto: Shutterstock

Söö seda 60–90 minutit enne treeningut. Kõik koostisosad annavad energia saamiseks süsivesikuid; maapähklivõi pakub nälja peletamiseks lisavalku; ja banaan annab kaaliumit, mis aitab ära hoida lihaskrampe. (360 kalorit)

Kuidas püsida terve? Vaata Postimehe terviseportaalist: tervis.postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles