Pooled USA täiskasvanutest on saanud vähemalt ühe vaktsiinisüsti

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

USA valitsus teatas pühapäeval, et pooled riigi kõigist täiskasvanutest on saanud vähemalt ühe Covid-19 vaktsiinisüsti. See tähistab järjekordset verstaposti riigi kõigi aegade suurimas vaktsineerimisplaanis, vahendab Medical Xpress

Vähemalt ühe vaktsiiniannuse on saanud peaaegu 130 miljonit 18-aastast või vanemat inimest ehk kokku on USAs vaktsineeritud 50,4% kogu täiskasvanud elanikkonnast. Täielikult vaktsineeritud on ligi 84 miljonit täiskasvanut ehk umbes 32,5% elanikkonnast. 

50% vaktsineeritute piir ületati vaid päev pärast seda kui koroonaviiruse surmajuhtumite arv ületas kolme miljonit, kuid arvatakse, et tegelik number võib olla veelgi suurem. 

Lisaks teatati, et valitsus kavatseb tõenäoliselt jätkata Johnson & Johnsoni Covid-19 vaktsiini kasutamist, olenemata mõnest haruldasest verehüüvete juhtumist. USAs on antud enam kui 6,8 miljonit J&J vaktsiinidoosi, enamikul saajatest kõrvaltoimed puudusid või esinesid kergemal kujul. Verehüübimisprobleeme pole leitud USAs kõige enam kasutatud vaktsiinide Moderna ja Pfizer puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles