Teadlased paljastasid lihtsa viisi, kuidas end saledaks süüa

PM Tervis
Copy
Traditsiooniline Jaapani hommikusöök: Tamagoyaki omlett.
Traditsiooniline Jaapani hommikusöök: Tamagoyaki omlett. Foto: Shutterstock

Hommikusööki peetakse põhjusega päeva tähtsaimaks eineks ning teadlased soovitavad alati päeva suure hommikusöögiga alustada, vahendab Healthline.

See, mida inimesed pärast ärkamist söövad või joovad, mõjutab seda, kuidas nende keha ülejäänud päeva vältel toimib. Hommikusöögist sõltub see, kui palju on inimesel päeva jooksul energiat ning kui suured isud tal tekivad. Samuti mõjutab hommikune eine inimeste meeleolu ning vaimset võimekust.

Uuringust on selgunud, et suure hommikusöögi söönud inimesed kulutavad kaks korda rohkem kaloreid kui need inimesed, kes hommikusöögi asemel suure õhtuse eine söövad. Samuti esineb hommikusööki söönud inimestel päeva jooksul vähem isusid ning vähem veresuhkru sisalduse kõikumist.

Samuti on kindlaks tehtud, et suure hommikusöögi söönud inimestel on päeva jooksul kiirem seedimine kui neil, kes eelistavad suurt õhtusööki. Väike hommikusöök või hommikusöögi sootuks vahelejätmine suurendab tõenäosust, et inimestel tekib päeva jooksul magusaisu või et inimesed söövad päeva teises pooles rohkem kui vaja.

Uuring ilmus teadusajakirjas The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles