Kuidas seljatada kiirelt pohmell?

PM Tervis
Copy
Pohmelliga koos langeb kolinal veresuhkru tase.
Pohmelliga koos langeb kolinal veresuhkru tase. Foto: Shutterstock

Alkoholi liigne tarbimine toob peale põrgulikult halva enesetunde kaasa üllatavaid kehalisi muutusi, mis on suuresti ka pohmelli põhjustajaks, vahendab The Rxemedy. Kuidas neid võimalikult kiiresti seljatada?

Veresuhkru tase langeb

Kui pohmelliga kaasneb uimasus, nõrkus või väsimus, võib see olla tingitud asjaolust, et alkohol kahandab maksas talletatavat glükoositagavara ja takistab organismis ka selle juurde tootmist. See tähendab madalamat veresuhkru taset.

Taasta keha loomulik tasakaal, süües süsivesikuid. Harvardi meditsiinikooli teadurid soovitavad röstsaia ja mahla.

Lihased valutavad

Kui maks töötleb alkoholi, laguneb see atsetaldehüüdiks, mis on võimas toksiin. Kui oled tarbinud rohkem alkoholi, kui keha suudab töödelda, võib liigne atsetaldehüüd kehas peetuda, põhjustades põletikku, lihasvalusid ja väsimust.

Mida teha? Vedeliku tarbimine ja aeroobne aktiivsus võivad aidata keha toksiinidest puhastada.

Aju tursub veidi

Kas pohmellipeavalu tekitab tunde, nagu trummeldaks aju vastu koljut? Palju pole puudu. Vedelikupuudus põhjustab aju tursumist ja see toob kaasa peavalu.

Mida teha? Kuulata tuleb oma keha. Kui pärast ärkamist niidab taas jalust väsimus, tunned end uimasena, siis maga. Kui painavad peavalu ja janu, joo palju vedelikku (alkoholivaba).

Keha säilitab rasva

Kui alkohol siseneb kehasse, tunneb maks selles ära ohtliku toksiini. Kui juuakse liiga palju, võib maks olla liiga hõivatud alkoholitoksiinide eemaldamisega, et põletada rasva ja suhkrut eelmisest toidukorrast. Aja jooksul hakkab see mõjuma kehakaalule.

Mida teha? Keha suudab ümber töödelda umbes ühe joogi tunnis. Ameerika vähiliit ja Ameerika südameassotsiatsioon soovitavad mitte üle mõõdukuse piire, mis tähendab naiste puhul mitte rohkem kui klaasitäit alkoholi päevas ja meestel maksimaalselt kahte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles