Ida-Tallinna keskhaigla avab reedest Covidi osakonna

PM Tervis
Copy
ITK Covid-19 osakond.
ITK Covid-19 osakond.

Alates homsest, 24. septembrist avab Ida-Tallinna Keskhaigla taas Covid-19 patsientide ravile spetsialiseerunud osakonna. 

Avatavas osakonnas on Covid-haigetele 29 voodikohta, neist 5 on II astme intensiivravi voodikohad. Varem oli haiglas olemas juba 2 III astme intensiivravi kohta. Uus osakond avatakse Ravi tänaval sisehaiguste osakonna pinnal.

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse liikme ja ravijuhi Ene Hallingu sõnul vajab haiglaravi järjest rohkem Covid-patsiente. «Kahjuks on suurenenud vajadus Covid-haigete voodikohtade järele ja peame tegema oma töös ümberkorraldusi. Avatav osakond on valmis ööpäev läbi haigeid vastu võtma. Nakkusohtu silmas pidades on Covid-haigete teekond haiglas hoolikalt planeeritud,» selgitas Halling.

Antud olukorrast tingituna on piiratud plaaniline ravi siseerialadel, nagu kardioloogia, neuroloogia ja gastroenteroloogia. Muu plaaniline ravi jätkub Ida-Tallinna keskhaiglas võimaluste piires, kuid haigla kriisistaap jälgib regulaarselt olukorda ning otsustab plaanilise ravi jätkamise vastavalt olukorrale. Lisaks on Covid-haigete vastuvõtuks valmisolek olemas nii naistekliinikus kui silmakliinikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles