Seks unes – kas see on ka tegelikult võimalik?

, ajakirjanik
Copy
Foto: Illustratsioon: Jordan Singh, Pixabay

Unesseksijad ei mäleta ärgates tõesti mitte midagi ning olukord tekitab ärevust ja piinlikkust mõlemale asjaosalisele. Teiseks tunneb seksomnia all kannatav inimene tihti süütunnet, viha, eitab toimunut või soovib asja kiiresti unustada. Ainus lahendus on aga pöörduda arsti poole, sest selline diagnoos on olemas ning on ka soovitusi ja ravimeid, mis aitavad.

Esiteks ei mäleta unesseksijad ärgates tõesti mitte midagi ning olukord tekitab ärevust ja piinlikkust mõlemale asjaosalisele. Teiseks tunneb seksomnia all kannatav inimene tihti süütunnet, viha, eitab toimunut või soovib asja kiiresti unustada. Ainus lahendus on aga pöörduda arsti poole, sest selline diagnoos on olemas ning on ka soovitusi ja ravimeid, mis aitavad.

Praegustel andmetel toimub enamik unesseksimise juhtumitest sügava, unenägudeta une (NREM) ajal. Enesestimuleerimine, seksuaaltegevusele viitavad häälitsused ja liigutused; seksuaalse läheduse otsimine, tihtilugu tavalisest agressiivsem ja brutaalsem seks ning vägistamine on märksõnad, millega seda seisundit kirjeldatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles