Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Parkides saab parkuuri ja keharaskusega treeningut õppida video järgi

Copy
Parkuurimise õppevideo.
Parkuurimise õppevideo. Foto: Kuvatõmmis videost/Youtube/Noor Tegija

Tallinna viies spordipargis saab video vahendusel õppida parkuuri ja keharaskusega treeningut, mille tarvis juhatavad parkides olevad QR-koodidega kleebised huvilise otse soovitud klippideni.

«Linn pöörab üha rohkem tähelepanu noorsooteemadele ja teeb noortega koostööd uute ideede ja objektide realiseerimisel. See puudutab ka noorte seas populaarseid alasid, nagu ekstreemsport,» märkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. «Nüüd, mil suvevaheaeg on alanud ning lastel ja noortel on palju vaba aega, on igati positiivne, et nad saavad veeta oma aega aktiivselt ja tervistavalt ka linnas olles.»

Alates sellest nädalast on Lasnamäe, Mustamäe, Põhja-Tallinna spordiparkides QR-kleebised, mida skaneerides on võimalik vaadata Youtube’is kahte lühiklippidest koosnevat videosarja. Esimene neist õpetab trikke parkuuri elementidel ning teine kergemaid harjutusi oma keharaskusega treenimiseks.

QR-kleebised asuvad Kivila, Tondiraba, Vilde ja Kari spordiparkides ning Mahtra 16 rohealal.

Parkuuri videosari koosneb 16 umbes kaheminutilisest videost, kus Parkuuri Keskuse treener Imre Liivak õpetab eri raskusastmega trikke parkuurielementidel. Keharaskusega treeningu üheksaosalises videosarjas õpetab Street Workout´i professionaal Bronec Jaani, kuidas teha spordiväljakutel trenni pelgalt enda keha raskusega.

Kui hetkel on kleepsud ülal viies kohas, siis tulevikus lisandub neid veel erinevatesse spordiparkidesse üle Tallinna.

Kõiki treeningklippe saab vaadata Noor Tegija Youtube´i kanalil.

Tagasi üles