Vegantoitumine kogub Eestis populaarsust

PM Tervis
Copy
Ühepajatoitude valmistamiseks saab kasutada väga erinevaid toiduaineid.
Ühepajatoitude valmistamiseks saab kasutada väga erinevaid toiduaineid. Foto: Shutterstock

«Eestis on inimesed veganlusest järjest enam huvitatud – näeme seda igapäevaselt nii meedias, poes kui ka restoranides,» ütles Loomuse juhatuse liige ja veganprogrammi Taimsed valikud programmijuht Anu Tensing. 

Ülemaailmse veganprogramiga «10 nädalat veganluseni» on liitunud miljon inimest, Eestis üle 800. «Meil on hea meel, et nii paljud inimesed üle maailma seavad sammud veganluse suunas ning et ka Eesti inimesed on programmi suure huviga omaks võtnud,» nentis Tensing. 

Programm «10 nädalat veganluseni» on kõigile tasuta. Igal nädalal saavad osalejad meili näpunäidete ja informatsiooniga, mis aitavad vegantoitumisele üle minna. Väljakutse jooksul ootavad osalejaid lihtsad ja toitvad retseptid, tootesoovitused, abistavad näpunäited, toitumisalane informatsioon registreeritud dietoloogilt ja palju muud.

Veganorganisatsioon Vegan Outreach alustas veganprogrammiga «10 weeks to vegan» kolm aastat tagasi ning Eestisse tõid programmi 2021. aasta suvel loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja selle veganprogramm Taimsed Valikud. Lisaks on programm veel ligi 50 riigis üle maailma, sealhulgas Argentiinas, Austraalias, Lõuna-Koreas, Kanadas, Rootsis, Türgis ja Saksamaal.

Iga riik on programmi ja logo kohandanud vastavalt kohalike seas levinud toitudele. Eestikeelse versiooni logol on kujutatud meile kõigile tuttav kodune ühepajatoit.

«Veganlus on tänapäeval juba kõigile kättesaadav ja läheb pidevalt aina lihtsamaks. Ent oluline on rõhutada just seda, et veganiks hakates ei kaota keegi midagi – ikka saab rahulikult nautida oma lemmikuid koduseid toite nagu seda on ühepajatoit, lihtsalt natuke uuemas võtmes,» selgitas logo valikut Tensing.

Programmiga «10 nädalat veganluseni» saab liituda ettevõtmise kodulehel. Lugeda saab ka programmi katsetanud eestlanna kogemusest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles