Vabaühendused: iga nelja sekundi järel sureb üks inimene nälga

Copy
Teravili. Pilt on illustratiivne.
Teravili. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hinnanguliselt sureb iga nelja sekundi järel maailmas üks inimene nälga, hoiatas enam kui 200 vabaühendust teisipäeval, kutsudes rahvusvahelist kogukonda astuma samme üleilmselt vohava näljahäda lõpetamise nimel.

New Yorki kogunenud maailmaliidritele edastatud ühisavalduses väljendasid 75 riigis tegutsevad ühendused, sealhulgas ka Oxfam, Save the Children ja Plan International, raevu järsult kerkiva näljataseme pärast.

Nende sõnul kannatab otsese nälja all «vapustav» hulk inimesi – 345 miljonit. Tegemist on arvuga, mis on enam kui kahekordistunud alates 2019. aastast.

«Vaatamata maailmaliidrite lubadustele mitte kunagi lubada nälga tagasi 21. sajandil, on näljahäda taas kohal Somaalias. 50 miljonit inimest 45 riigis on nälja künnisel,» ütlesid vabaühendused, pakkudes ühtlasi soovitusi tegutsemiseks.

Nende sõnul sureb iga päev nälga 19 700 inimest, mis tähendab ühte inimest iga nelja sekundi jooksul.

«Kohutav, et kogu tänapäevase tehnoloogia juures põllumajanduses ja  lõikustehnikates räägime endiselt näljahädast 21. sajandil,» ütles Jeemeni perekondade eest seisva ühenduse esindaja Mohanna Ahmed Ali Eljabaly, kes oli üks kirjale allakirjutanutest.

«Tegu ei ole ühe riigi või ühe kontinendiga ning näljal pole kunagi vaid üht põhjust. Tegu on kogu inimkonna ebaõiglusega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles