Soola tarbimist aitavad vähendada ürtide ja maitsetaimede kasutamine toidu maitsestamisel. Vähendades väljas einestamist ning valmistades toitu ise, saate kontrollida valmistamisprotsessi. Naatriumi tarbimist saab vähendada, süües rohkem kaaliumi-, kaltsiumi- ja magneesiumirikkaid toite. Siia gruppi kuuluvad juust ja naturaalne jogurt, banaanid, aprikoosid, mandlid, avokaado, tsitruselised, spinat, rohelised leht- ja köögiviljad.
DASHi dieet sisaldab peamiselt köögi- ja puuvilju, marju, kaunvilju, pähkleid, seemneid, täisteratooteid, nagu täisterapasta, pruun riis ja kaerahelbed. Loomsetest toiduainetest sobivad ilma nahata linnuliha, muna, naturaalne maitsestamata jogurt ja kodujuust. Lihale tuleks eelistada kala. Kala on suurepärane oomega-3 allikas. Kindlasti ei tohiks liialdada kogustega. Portsjonite arv sõltub konkreetse inimese päevasest kalorivajadusest.
Abi on ka toidulisanditest
Et organismi sügistalvisel ajal veelgi toetada, võiks proovida ka toidulisandeid. Abi on punast riisi sisaldavatest preparaatidest, mis vähendavad ateroskleroosiga seotud põletikku ning parandavad veresoonte elastsust.
Kui kala ei maitse, siis saab leida sobiva oomega-3 preparaadi kapsli kujul.
B-grupi vitamiinid, kaalium ja magneesium on igati kasulikud nii närvisüsteemile kui südamele. Koensüüm Q10 aitab kaitsta südant ja veresooni.