7 asja, mida ei tohi tühja kõhuga tarbida (5)

PM Tervis
Copy
Mozzarella-tomativõileib.
Mozzarella-tomativõileib. Foto: Merilin Siimpoeg

Kõik teavad, et hommikusöök on päeva kõige olulisem söögikord, kuid kas teadsite, et tühja kõhuga ärgates ei tohi süüa absoluutselt kõike?

Jogurt, tass kohvi ja apelsinimahl – ideaalne hommikusöök on paljude inimeste jaoks just selline. Vähesed teavad, et jogurt on üks toiduainetest, mida tühja kõhuga tarbida ei tasuks.

Tomatid

Kuigi tomatid on head C-vitamiini allikad ja neis peitub palju toitaineid, tuleks neid tühja kõhuga siiski vältida. Tomatites sisalduv tanniinhape suurendab maohappesust ja võib maoprobleeme põhjustada. Selliste tervisemuredega inimesed peaksid hoiduma ka teatud tsitruselistest, nagu apelsinid ja sidrun.

Karastusjoogid

Paljud inimesed arvavad, et karastusjooke võib tarbida igal ajal ning igal pool. Tegelikult see nii ei ole, kuna tühja kõhuga karastusjookide joomine võib ebameeldivat kõhupuhitust põhjustada.

Saiakesed ja teised küpsetised

Paljud inimesed armastavad hommikusöögiks küpsetisi süüa, kuid need ei pruugi kõhule kõige paremini mõjuda. Küpsetistes sisalduv pärm võib magu ärritada.

Vürtsikad toidud

Tühja kõhu peale vürtsikate toitude söömine võib magu ärritada. Küüslauku, tšillit ja ingverit sisaldavaid toite tuleks hommikul kindlasti vältida.

Maiustused

Suhkur on väga kergesti seeditav, kuid kui suhkur tühja kõhtu jõuab, ei suuda organism vere normaalset insuliinitaset hoida.

Jogurt

Jogurt sisaldab palju kasulikke piimhappebaktereid. Tühja kõhuga jogurtit tarbides võib kõhus tekkida aga liigne happesus. Parim on jogurtit süüa paar tundi pärast toekamat söögikorda.

Pirnid

Tühja kõhuga pirni söömine võib kahjustada õrna limaskesta ja põhjustada kõhuvalu, kirjutab Buzz Noble.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles