Spordihommik pani taas hulgaliselt tervisesportlasi liikuma

PM Tervis
Copy
Spordihommik Kalevi spordihallis.
Spordihommik Kalevi spordihallis. Foto: Erakogu

Kaheksandat korda toimunud spordihommik tõi möödunud nädala reedel pealinna spordihallidesse ja taliujumiskeskustesse ligi 600 tervisesportlast.

Spordihommiku traditsiooni algataja, linnapea Mihhail Kõlvart ütles, et spordihommik pakkus palju positiivseid emotsioone. «Hea meel oli juhtida trenni ja pakkuda koos teiste sportlastega inimestele energiat terveks päevaks,» ütles Kõlvart.

Reedel, 25. novembri hommikul toimusid Tallinna spordibaasides tasuta treeningud, kus positiivset energialaengut ja liikuvat programmi pakkusid päeva alustuseks pealinna esindusvõistkond BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond, pealinna parim meessportlane Ott Kiivikas ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Treeningud toimusid kolmes spordihallis: Sõle Spordikeskuses, Lasnamäe Kergejõustikuhallis ja Kalevi Spordihoones. Lisaks olid avatud kolm linna taliujumiskeskust: Nõmme, Pirita ja Vanasadama Iceswim Festivali bassein.

Spordihommik Lasnamäe Kergejõustikuhallis.
Spordihommik Lasnamäe Kergejõustikuhallis. Foto: Albert Truuväärt

Kõige enam osalejaid ehk 210 tervisesportlast osales Lasnamäe Kergejõustikuhalli virgutaval hommikvõimlemisel, mille viis läbi linnapea Mihhail Kõlvart. Sõle Spordikeskuses Ott Kiivika juhendamisel toimunud üldfüüsilisele treeningule tuli kohale 85 spordihuvilist ja Kalevi Spordihalli treeningust BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnaga võttis osa 70 linlast. Ühtekokku osales spordihommikul 583 inimest. Taliujujaid oli kokku 218, kellest pea pooled proovisid talisuplust esimest korda. Spordihommikul osalejaid premeeriti priipääsmega spordikeskustesse aasta lõpuni.

Spordihommiku väljakutses «Spordiminut» osales 92 haridusasutust, neist 71 lasteaeda ja 22 kooli. Iga klassi õpilastel või lasteaiarühma lastel tuli teha spordihommikul umbes minuti jooksul üheskoos harjutuste kompleks, mille kooli või lasteaia töötaja fotona jäädvustas ning edastas konkursi korraldajatele. Kokku saadeti 331 fotot, millest 221 tulid lasteaedadest ja 110 koolidest. Lasteaedade ja koolide vahel loositi välja tasuta pääsmed Tondiraba Jäähalli.

2015. aastal esmakordselt toimunud spordihommik kutsub nüüd igal aastal novembrikuus linlasi aktiivselt liikuma. Spordihommiku eesmärgiks on inimestele meelde tuletada, et mõõdukas liikumine on aastaringselt oluline ning ka pimedal ja külmal ajal leiab selleks erinevaid võimalusi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles