Kaalulangetamisel populaarseks osutunud ravim võib patsientide rahakotis korraldada paraja laastamistöö

Copy
II-tüüpi diabeeti raviv preparaat on näidanud, et see toimib ka kehakaalu alandavalt. Sellisel näidustusel välja kirjutatult tuleb patisendil maksta krõbedat täisihinda. Samas on kaalu alandamine üldjuhul ka asjaolu, mis märkmisväärselt vähendab II-tüüpi diabeedi tekkeriski.
II-tüüpi diabeeti raviv preparaat on näidanud, et see toimib ka kehakaalu alandavalt. Sellisel näidustusel välja kirjutatult tuleb patisendil maksta krõbedat täisihinda. Samas on kaalu alandamine üldjuhul ka asjaolu, mis märkmisväärselt vähendab II-tüüpi diabeedi tekkeriski. Foto: Piqsels

Diabeediravim ja kaalulangetaja semaglutiid kütab kirgi. Semaglutiid on ühend, mis aitab teise tüübi diabeediga toime tulla, võideldes liigse kehakaaluga. Aine tekitab täiskõhutunnet ehk siis aitab söögiisu vähendada. Ühtlasi on see aine, mis suuremates doosides aitab kehakaalu ka märkimisväärselt langetada. Põhimõtteliselt sama mündi teine külg: liigne kehakaal võib viia II tüübi diabeedi tekkeni.

Semaglutiid on ühend, mis aitab teist tüüpi diabeediga toime tulla. On tuvastatud, et see aine aitab ka liigset kehakaalu langetada. Põhimõtteliselt sama mündi teine külg: liigne kehakaal võib mõnel juhul viiagi II tüüpi diabeedi tekkeni. Semaglutiidi sisaldavate ravimite järgi on suur nõudlus ning märkmisväärse osa ravimite eest maksavad patsiendid krõbedat täishinda. Raviminappuse jätkudes võivad need kulud patsientidele  mitmekordistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles