Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

185 kilogrammi kaalunud mees võttis ühe lihtsa tegevusega alla 70 kilogrammi (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

185 kilogrammi kaalunud 30-aastane Andrew Merydith seadis endale ühe lihtsa eesmärgi, mida iga päev täita. Tänu sellele suutis ta pooleteise aastaga üle 70 kilogrammi kaalust alla võtta.

Andrew on oma kehakaaluga võidelnud nii kaua, kui ta mäletab. «Kukkusin eelnevatel katsetel kaalu langetada haledalt läbi. Proovisin ära kõik võimalikud vahendid, mis kaalu langetamisel aidata võiksid, kuid kaalusin lõpuks ikka üle 185 kilogrammi,» rääkis mees.

«Minu suures kehakaalus oli osaliselt süüdi depressioon ja töö iseloom – pidin iga päev üheksast viieni kontoris istuma,» rääkis Andrew. «Ma ei teadvustanud endale absoluutselt näiteks vee tarbimise või tarbitavate kalorite koguse jälgimise tähtsust,» tunnistas ta Men's Healthile antud intervjuus.

Tohutu kaalunumbriga Andrew'l hakkasid ilmnema muret tekitavad terviseprobleemid. «Lõhkusin oma kaaluga isegi mööblit! Märkasin, et jalad muutuvad päeva jooksul tuimaks, silmad lähevad paiste ja tekkis kohutav alaseljavalu. Olin masenduses, mul ei olnud enesekindlust ja olin suures plaanis juba alla andnud.»

Siis sai mees tööandja käest spordikella ja ta otsustas endale lihtsa eesmärgi püstitada – kõndida iga päev 10 000 sammu. «Olin juba sellises olukorras, et mul polnud midagi kaotada, kuid see otsus päästis mu elu. See aitas mul tõesti elustiili muuta. Olin proovinud muutust läbi viia juba viimased 20 aastat, aga sel korral see õnnestus!»

Tagasi üles