Üle 40-aastased peavad haiguste vältimiseks päevas just nii mitu minutit treenima (2)

PM Tervis
Copy
Kõige sobivamad spordialad on kardioloog Margus Viigimaa sõnul kõndimine, sörkjooks, rulluisutamine, kepikõnd, ujumine ja rattasõit.
Kõige sobivamad spordialad on kardioloog Margus Viigimaa sõnul kõndimine, sörkjooks, rulluisutamine, kepikõnd, ujumine ja rattasõit. Foto: Shutterstock

Kui olete 40-aastane või vanem, ei pruugi regulaarne treenimine aidata mitte ainult vormi hoida, vaid ka haigused eemal, viitab suur uuring.

Peaaegu 82 000 Briti täiskasvanu hulgas tehtud uuringu tulemused näitasid, et regulaarselt treenivad inimesed sattusid järgmistel aastatel erinevate tervisehäirete tõttu vähem haiglasse. Nimekirjas olid sellised levinud haigused nagu kopsupõletik, insult, diabeedi tüsistused ja rasked kuseteede infektsioonid.

Tulemused viitavad, et kui keskealised ja vanemad inimesed lisaksid oma igapäevarutiini vaid 20 minutit treeningut, võiksid nad seitsme aasta jooksul vähendada haiglaravi riski kuni 23 protsendi võrra.

See langeb kokku üldiste soovitustega. Tehke igal nädalal vähemalt 150 minutit mõõdukat kardiotreeningut või 75 minutit intensiivset trenni.

Eksperdid ütlesid, et uuring laiendab arusaama sellest, mida inimesed tavaliselt näevad treeningu eelistena — nagu trimmis keha, parem füüsiline vorm ja tervem süda.

Uuring avaldati ajakirjas JAMA Network Open.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles