Toortoitlased jätavad menüüst välja kõik (enamasti üle 48 kraadi) kuumutatud toidud. Tihti kombineeritakse toortoitumist ka veganlusega ning välistatakse toidulaualt ka loomsed toidud, mida saaks tarbida kuumutamata. Toortoitlaste menüü koosneb enamasti puu- ja köögiviljadest, idandatud tera- ja kaunviljadest, pähklitest ja seemnetest.
Millised on toortoitumise ohud?
Tihti usuvad toortoitlased, et kuumutamisel kaovad toidust toitained. Kui vitamiinide puhul võib teatav kadu tõesti olla, siis mineraalainete kaod kuumtöötlemisel on tühised, samas võivad mõned ained ka kuumutatult hoopis paremini imenduda ja osad ainult kuumutatult söödavad toidud sisaldavad palju vajalikke toitaineid.
Millised on toortoitumise ohud?
Vegan-toortoitumist järgides on oht, et tekib puudus valkudest B12– ja D-vitamiinist, rauast, kaltsiumist, seleenist, naatriumist ja tsingist.
Kuna ainult toortoitu süües on keeruline saada piisavalt energiat, siis kaasnevad väsimus, külmatunne, näljatunne, tujukus jms.
Vegan-toortoitumist järgivatel naistel esineb tunduvalt sagedamini menstruaaltsükli häireid, amenorröad või viljakuse probleeme.
Toortoitujatel esineb rohkem hammaste erosiooni (tõenäoliselt happeliste puuviljade liigtarbimisest), kirjutab toitumine.ee.