Milliseid riideid ja jalanõusid peaks trennisaalis kandma?

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kas enne trennisaali minemist on vaja garderoobi värskendada ja valida välja uuemad spordiriided? Sellele küsimusele vastab treener Eva Ottas. 

MyFitness Kristiine treeneri ja treeningute juhi Eva Ottase sõnul on treeningriideid valides moe ees tähtsam siiski mugavus. «Treeningriided peaksid olema võimalikult mugavad ja lihtsalt endale meeldima. Üldiselt sobivad kõik treeninguks mõeldud riided kõigiks treeninguteks, kuid näiteks joogas ja pilateses on mõnusam olla just liibuvamate riietega, mis ei jää liikumisel endale ette,» selgitas ta. Siiski toonitas treener, et spordirinnahoidja kandmine on naistele oluline: «Tavalise rinnahoidjaga ei ole soovitatav treenida. Kuid üldiselt – tule, nagu sul on mõnus ja mugav, tähtis on, et liigutaksid!»

Treener nentis, et trenni ei tohiks minemata jätta lihtsalt sel põhjusel, et pole viimase moe järgi riideid või õiget varustust. «Trenni võib tulla täitsa tavaliste retuuside või dressipükste ja T-särgiga. Kui tundub, et higistamine ei paista pluusist läbi, riie ei veni kohe välja ja retuusid ei paista tuharaosast läbi, siis sobivad ka tavalised dressid kenasti,» selgitas ta. Ottas tõi välja, et õnneks on tänapäeval paljudel soodsamatel riidekettidel ka oma spordirõivaste liin, kust saab taskukohased trenniriided soetada.

Kui sportlikud tossud on osa tänapäevasest trendikast outfit'ist, siis Eva Ottase sõnul peaks trenni minekuks olema kindlasti spetsiaalselt treenimiseks mõeldud jalatsid. «Jalanõu, millega trenni tehakse, seda vabal ajal ei kanta. Treeningjalats tuleb valida eesmärgipõhiselt: kes jookseb, sellele on spetsiaalne jooksujalats, rühmatreeningusse korralik treeningjalats, jõusaalis tugevama tallaga sporditoss. Treeningjalanõusid võiks olla võimalusel mitu paari, et üks saaks vahepeal kuivada eelmisest treeningust,» soovitas treener.

Ta pani südamele, et treeningjalanõude osas tuleks olla rangem ja nõudlikum. Traumade ärahoidmiseks jalanõult allahindlust teha ei tohi. Siis on jalalaba ja põlvede tervis hoitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles