Magneesium võib aidata eemal hoida rasket haigust

PM Tervis
Copy
Alzheimeri tõbi on levinuim dementsuse vorm.
Alzheimeri tõbi on levinuim dementsuse vorm. Foto: Steven HWG / Unsplash

Austraalia riikliku ülikooli ajulabori teadlaste sõnul aitab kõrgem magneesiumisisaldus toidus tagada vanemana parema ajutervise.

Teadlased väidavad, et magneesiumirikaste toitude, nagu spinat ja pähklid, suurem tarbimine võib samuti aidata vähendada dementsuse tekke riski.

Uuring, milles osales enam kui 6000 kognitiivselt tervet osalejat vanuses 40–73 aastat, näitas, et inimestel, kes tarbivad iga päev rohkem kui 550 milligrammi magneesiumi, on 55-aastaseks saades aju aasta võrra noorem, võrreldes nendega, kes tarbivad magneesiumi umbes 350 milligrammi päevas.

«Meie uuring näitab, et magneesiumi tarbimise 41-protsendiline suurenemine võib kaasa tuua väiksema vanusega seotud aju kahanemise, mis on seotud parema kognitiivse funktsiooni ja väiksema dementsuse riski või selle hilisema tekkega vanemas eas,» nendib Medical Xpressis uuringu peamine autor Khawlah Alateeq Austraalia riikliku ülikooli epidemioloogia ja rahvastiku tervise keskusest.

«See uuring toob esile suure magneesiumisisaldusega toitumise võimalikud eelised ja selle rolli aju tervise edendamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles