AVASTUS Treeningul on võimas mõju levinud raske haiguse vastu

PM Tervis
Copy
Depressioon mõjutab ka füüsilist tervist.
Depressioon mõjutab ka füüsilist tervist. Foto: Shutterstock

Kuigi juba pikka aega on teatud, et trenn võib parandada tuju ja pakub hulgaliselt muid tervisega seotud hüvesid, viitab uus uuring, et seda tuleks pidada depressiooni tõsiseltvõetavaks ravivõimaluseks.

Ajakirjas British Journal of Sports Medicine avaldatud artiklis vaadeldi 41 uuringu andmeid. Jälgitud oli 2264 depressiooniga inimest, et näha, kuidas treening mõjutab nende sümptomeid.

Analüüsi autorid märkisid, et aeroobsel treeningul ja vastupidavustreeningul oli suur mõju depressiooni sümptomite vähendamisele, nagu ka mõõduka intensiivsusega juhendatud treeningul ja rühmaharjutustel.

Uurijad tuvastasid, et treeningu mõju depressioonile oli piisavalt suur, et seda tuleks pakkuda haiguse «tõenduspõhise ravivõimalusena».

«Leidsime suuri ja olulisi tulemusi,» ütles Saksamaa Potsdami ülikooli teadlane ja uuringu üks autor Andreas Heissel ajalehele The Washington Post.

«Loodame, et see ülevaade toob kaasa ajakohastatud juhised ja soovitused füüsilise aktiivsuse kui esmavaliku ravivõimaluse kohta.»

Praegused juhised sellistelt organisatsioonidelt, nagu maailma terviseorganisatsioon, ütlevad, et treeningut saab lisada ravile, nagu teraapia ja ravimid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles