Viis toitu, mis aitavad kõhurasva põletada

PM Tervis
Copy
Papaia sisaldab ensüümi papaiin, mis aitab rasvu tõhusalt lagundada.
Papaia sisaldab ensüümi papaiin, mis aitab rasvu tõhusalt lagundada. Foto: Shutterstock

Rasvapõletusel on lisaks füüsiliselt aktiivsele eluviisile abiks tervislik toit, mis võib maitseda isegi magusalt, vahendab terviseteadlikku elusse kaevuv ajakiri Espresso.

Brokoli ehk spargelkapsas

Miks on spargelkapsas suurepärane rasva põletav toit? Selle eest võib tänulik olla suurele kiudainesisaldusele, mille lagundamine seedekulglas põletab palju energiat. Lisaks võtavad kiudained seedetraktis liikudes endaga kaasa toksiine ja rasvu. Brokoli on ka suurepärane C-vitamiini allikas.

Ananass

Bromelaani leidub peamiselt värskes ananassis, mis ei ole veel konservi pandud, ja see on põletikuvastane, seedimist soodustav ja rasva põletav ensüüm. Ananassis on ka ohtralt mangaani, mis parandab süsivesikute, aminohapete ja kolesterooli ainevahetustsüklit. Samuti sisaldab see suures koguses C-vitamiini, mis on rasvapõletust tagant utsitav antioksüdant.

Baklažaan

Baklažaanides sisalduv klorogeenhape mõjutab positiivselt insuliinitundlikkust ja veresuhkru taset ning aitab vähendada veres rasvade hulka. Baklažaanid toimivad ka nagu käsn, mis viivad kehast väljudes kaasa toksiine ja rasvu. Baklažaani koor sisaldab kõige rohkem toitaineid, kuid viljaliha kõrge veesisaldus teeb sellest suurepärase valiku kehakaalu langetamisel.

Mustikad

Mustikad pakatavad antioksüdantidest ja on ka peamiseks antotsüaniinide allikaks, mis mõjutavad ainevahetust ja aitavad seega vähendada kõhurasva.

Papaia

Rasvapõletusvõime tuleneb selles sisalduvast ensüümist papaiin, mis aitab suhkruid ja rasvu tõhusalt lagundada. Samuti pakatab see kiudainetest, kaltsiumist, rauast ja C-vitamiinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles