Liikumisaasta ⟩ Õues on mõnus võimelda

Aleksander Laane
, ajakirjanik
Copy
Õuevõimlemise avatud tund toimus ka Ermi Heimtali muuseumi õuel. Juhendas Idla metoodika mentor Katrin Reinup.
Õuevõimlemise avatud tund toimus ka Ermi Heimtali muuseumi õuel. Juhendas Idla metoodika mentor Katrin Reinup. Foto: Tiia Kadalipp

Kuidas võiks õues võimelda ja enda jaoks midagi uut avastada? Näiteks seda, et on olemas Eesti oma võimlemismetoodika. 14.maini toimuvad Idla Eesti Seltsi eestvõttel õuevõimlemise tunnid Eestimaa erinevates kaunites paikades. Need on avatud kõigile huvilistele.

Kunagise Eesti võimlemise suurkuju Ernst Idla loodud liikumismetoodika on dünaamiline, lihtne, haarav ega eelda mingit eriettevalmistust. Idla meetod põhineb viie kehalise oskuse ja võime õpetamisel ja arendamisel – koordinatsioon, painduvus-liikuvus, jõud, vastupidavus ja kiirus. Idla meetodi järgi treenitud inimesel on kerge üle minna teistele liikumisvormidele. Tunnis kasutatakse ka palle, mis arendavad koordinatsiooni ja osavust ning toovad tundi toredat mängulisust.

«Liikusime võimlemisega ruumidest välja värskesse õhku parkidesse, õuealadele, spordiväljakutele koroona-aastal, kui olid piirangud siseruumide kasutamisel,» selgitab õuevõimlemise projektijuht Lilja Normak. Tegemist on juba kolmandat aastat toimuva algatusega, mille eesmärk on viia õuevõimlemine kui mõnus liikumisviis laiema ringini. «2021.aastal oli ka Eesti võimlemise teerajaja Ernst Idla 120.sünniaastapäev ja üle-eestiline Idla liikumistundide avamine kõigile huvilistele tundus väärt viis suurmehe juubelit tähistada».

Idla õuevõimlemise nädal algas tänavu 7.mail avatud tundidega Kohila lipuplatsil ja Tallinna botaanikaaias ning jätkus 8.mail Türi Põhikooli pargis.

Osalejate kommentaarid:

«Sain tunnist hea hoo sisse, selline õuetund võiks olla igal nädalal.»

«Kerge hingamine ja samm, sain õlavöötme mõnusalt lahti.»

«Pallid on vahvad – mänguhoos ei pannud tähelegi, et tegelikult olin lõpuks päris väsinud.»

Lisaks avatud tundidele lähevad paljud juhendajad värskesse õhku võimlema oma lasteaia- või liikumisrühmadega. Avatud tunnid toimuvad veel 13.05 kl 12.00 Elva Spordihoone ees ja 14.05 kl 11.00 Roela laululava juures. 

Allikas: Pressiteade

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles