2050. aastal kimbutab see probleem 800 miljonit inimest (1)

PM Tervis
Copy
Tihti on seljavalu teke seotud koormustega, mille talumiseks ei ole keha eelnevalt ette valmistatud
Tihti on seljavalu teke seotud koormustega, mille talumiseks ei ole keha eelnevalt ette valmistatud Foto: Shutterstock

​Enam kui 30 aasta andmete analüüs on näidanud, et alaseljavalu juhtude arv kasvab. Prognoosid näitavad, et aastaks 2050 mõjutab haigusseisund 843 miljonit inimest, mis on suuresti tingitud rahvastiku kasvust ja elanikkonna vananemisest, vahendab Medical Xpress.

Järjepideva lähenemisviisi puudumine seljavalu ravile ja piiratud ravivõimalused panevad teadlased muretsema, et see toob kaasa tervishoiukriisi, kuna alaseljavalu on maailmas peamine puude põhjus.

Austraalias kasvab haigusjuhtude arv 2050. aastaks ligi 50 protsenti. Kõige suurem seljavalujuhtude kasv leiab aset Aasias ja Aafrikas.

Tulemused on avaldatud ajakirjas The Lancet Rheumatology.

«Meie analüüs annab pildi alaseljavalu juhtumite kasvust kogu maailmas, mis avaldab tervishoiusüsteemile tohutut survet. Peame looma riikliku ja järjepideva lähenemisviisi alaseljavalude raviks, mis põhineb teadusuuringutel,» ütleb uuringu peamine autor, professor Manuela Ferreira Sydney ülikoolist.

«Praegu on seljavaludele reageerimine olnud reaktiivne. Austraalia on seljavalu-uuringutes ülemaailmne liider; saame ennetada ja näidata eeskuju seljavalude ennetamisel,» nendib Ferreira.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles