Selgus majas: kas magamistoa uks peaks olema öösel avatud või kinni? (4)

PM Tervis
Copy
Avada või sulgeda magamistoa uks?
Avada või sulgeda magamistoa uks? Foto: Shutterstock

Kas paremini puhkab välja, kui öösel on magamistoa uks kinni või lahti? Uneeksperdid nendivad, et kui jätta uks lahti, võib uni olla parem.

Ukse ees on taas palavate unetute ööde saaga. Ehkki hea ventilaator annab pool võitu suvekuumuse üle, võib une ajal ukse lahtijätmine toas õhuringlust parandada, vahendab Ideal Home.

«Paljud inimesed pole teadlikud eelistest, mis kaasnevad, kui magamistoa uks magamise ajaks lahti jätta,» ütles Happy Bedsi tegevjuht ja uneekspert Rex Isap.

«Esiteks, uuring näitas, et need, kes magasid lahtise uksega, magasid paremini ja pikemalt kui need, kes magasid suletud uksega. Ukse lahtijätmine aitab reguleerida ruumi temperatuuri, muutes seda veidi madalamaks, nii et see on keskmiselt 19 kraadi Celsiuse järgi.

Arvestades, et magamistoas on ideaalne temperatuur vahemikus 18–20 kraadi, muudab see loomulikult uinumise lihtsamaks. See muudab selle ideaalseks ka inimesele, kes öösel palju higistab, on läbimas menopausi või kuumeneb kuuma ilma tõttu üle.»

Uneekspert Sammy Margo lisas: «Magamistoa ukse lahtihoidmine võib tagada teie eluruumis parema õhuvoolu, ja see võib olla eriti kasulik, kui tuba kipub muutuma umbseks või puudub korralik ventilatsioon. Jaheda õhu sissevool võib aidata öö läbi keha jahutada, mida vajame kosutava ööune jaoks.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles