Uuringud näitavad, et inimesed, kes söövad ube ja kaunvilju neljal või enamal korral nädalas, väheneb koronaararterite haiguse risk 22 protsendi võrra. Südamele on need kasulikuks toiduaineks vererõhku alandava toime tõttu. Üks portsjon ube päevas võib vähendada halba kolesterooli taset viie protsendi võrra.
5. Väiksem risk haigestuda vähki
Bean Institute on ubakasvatajate loodud veebisait, mis avaldab ubade kohta tehtud teaduslikke uuringuid. Nende poolt läbi viidud uurimused näitavad, regulaarne ubade tarbimine võib vähendada teatud tüüpi vähiriski. Ubade ainulaadseks koostiseks on lisaks kiudainetele mikrotoitained ja antioksüdandid, mistõttu aitavad nad ennetada vähi tekkimise riski, vähem ohustatud on jämesoole-, rinna- ja eesnäärmevähk.
Oad ja herned on ideaalseks toiduks neile, kes soovivad kaalust alla võtta. Nad on suure toiteväärtusega, kuid ei too kaasa suurt kaalutõusu. Paljud uuringud on tõestanud, et ubade söömine aitab kaalust alla võtta, näiteks on isegi tõestatud, et ubade sööjatel on väiksem kehakaal ja talje kui nendel, kes ube ei söö. Uuringute seas on tehtud ka kindlaks, et need, kes soovivad kaalust alla võtta ubade söömisega, on varasemalt selle käigus vähenenud 23 protsenti talje ja 22 protsendi võrra rasvumise risk. Inimesed võivad olla tervislikud igas suuruses, kuid ubade söömine aitab suuresti saledaks olemisele kaasa.
7. Suurepärane valguallikas
Kui soovite vähendada liigset liha tarbimist, on ubade eelistamine selleks parim variant. Nagu eespool mainitud, on oad head valguallikad, sisaldades 21-25 protsenti valku. USA valitsuse toidujuhiste kohaselt on neid tuvastatud liha asendajatena.