HEA ELU TEEJUHT Igav liiv ja tühi väli

Tiina Jõgeda
, psühholoogiline nõustaja
Copy
Tõeliselt igav on siis, kui see seisund muserdab, muudab närviliseks ja tülpinuks.
Tõeliselt igav on siis, kui see seisund muserdab, muudab närviliseks ja tülpinuks. Foto: Shutterstock

On koolivaheaja üks viimaseid päevi. Akna taga ladistab tihedat külma vihma. Kõik suvemängud on sada korda läbi mängitud, isegi mobiiltelefon, see lahutamatu kehaosa ja parim sõber, tundub täna tüütu, telekat ei vaevu sissegi lülitama. Maara (11) ja Elsa (10) sirutavad end diivanil seda- ja teistpidi. Lauamängud? Ah ei! Teeks küpsiseid? Ei viitsi. Ehitaks onni…? Elsa guugeldab loiult: «Mida teha, kui on igav?» Google pakub entusiastlikult pusle kokkupanekut, ristsõna lahendamist või miks mitte proovida origamit? Igav!!

Arvatakse, et tänapäeva inimene peab alatasa olema entusiastlik, energiline, uutele kogemustele vastuvõtlik, avatud, õpihimuline, loov ja innukas, aga alati see ei õnnestu.

Ilmselt on igaüks tundnud seisundit, kus mitte miski ei tundu piisavalt motiveeriv, et kättki välja sirutada, kus mõni pehme veniv, ükskõikseks muutev raskus mähib su endasse. See meeleseisund võib sind tabada koosolekul, loengus, teatris, sugulase sünnipäeval, kasvõi kirjutuslaua taga, püüdes tähtajaks olulise ülesandega ühele poole saada. Selle asemel, et fookust hoida, klõpsid oma hajameelsete hetkede truud kaaslast Facebooki või kukutad vanaisadeaegset «Tetrist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles