Pealinnas on palju tasuta sportimisvõimalusi

PM Tervis
Copy
Pumptracki trikirattarada.
Pumptracki trikirattarada. Foto: Marko Saarm / Scanpix

2025. aasta Euroopa spordipealinn Tallinn pakub linlastele erinevaid võimalusi spordi ja liikumisharrastusega tegelemiseks. Lisaks tasulistele saalidele ja spordiplatsidele on linnas palju selliseid kohti, kus saab treenida tasuta.

Abilinnapea Tiit Terik rõhutas, et Tallinn on teinud aastate jooksul märkimisväärseid investeeringuid sporditaristusse. «Lisaks spordikompleksidele ja -saalidele on pealinnas hulgaliselt võimalusi, kus saab aasta ringi tasuta sporti teha. Soovime, et sporditegemine ja aktiivne eluviis oleksid kättesaadavad kõigile, mitte ei sõltuks majanduslikest võimalustest. Seetõttu oleme kõikidesse linnaosadesse rajanud välijõusaale, loonud erinevaid pallimänguplatse ning koostöös partneritega arendanud terviseradasid,» rääkis abilinnapea.

«Kolmel viimasel suvel oleme linlastele pakkunud piletivaba võimalusena liikumisharrastusega tegelemiseks kasutada ka koolide spordirajatisi. Sel suvel oli avatud kokku 19 koolistaadionit. Töötame selle nimel, et suurendada selliste koolistaadionite arvu ning võimaldada nende kasutamist aasta ringi õppetöövälisel ajal,» selgitas Terik.

Linnale kuuluvaid pallimänguväljakuid ja väljakute komplekse on kokku 85, kus saab harrastada erinevaid pallimänge. Näiteks korv- ja jalgpalli, aga ka tennist. Mitmed staadionid on linnaelanikele tasuta kättesaadavad siis, kui neil ei toimu ametlikke treeninguid või võistlusi.

Ekstreemspordi entusiastidele on loodud 17 spetsiaalset ala, sealhulgas rulapargid, pumptrackid, parkuurväljakud. Pääsküla noortekeskuses asub linna ainus siseskatepark, mis mõeldud nii BMXi-, rula-, rulluisu- kui ka tõukerattasõitjatele. Seal saab laenutada ka kiivrit, kaitsmeid, tõukerattaid ja rula. Kasutamiseks on vaja osta 3-eurone päevapilet.

Linnas on praeguseks rajatud 86 välijõusaali. Neid leidub nii suurtes spordiparkides kui ka terviseradade ääres. Lisaks on loodud suuremaid komplekse, kus on koos nii pallimänguplatsid, ekstreemspordiväljakud kui ka välijõusaalid. Näiteks Pirita Kose vaba aja keskuses saab mängida tennist, rannavõrkpalli, korvpalli ja jalgpalli, aga seal on ka skatepark ja välitrenažöörid. Tondiraba pargis on viis spordiväljakut, skatepark, pumptracki rada ja kaks jõulinnakut. Kivila spordipargis on korvpalliväljak, rulapark, parkuurirada ja jõulinnak. Mustamäel Vilde tee 69 juures asub palliplatside ala koos ekstreemspordiväljaku ja välijõusaaliga.

Tallinna erinevates piirkondades on ka terviseradu, mis sobivad jalutamiseks, jooksmiseks ja jalgrattasõiduks. Talvisel ajal saab nendel radadel suusatada. Kokku on linnas kaheksa terviserada, millest pikimad asuvad Nõmmel ja Pirital.

Täpsemat teavet tasuta sportimisvõimaluste kohta leiab Tallinna kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles