Toitumisnõustaja selgitab, millal võib tervislik toitumine muutuda ebatervislikuks

Irina Tamme
, Toitumisnõustaja
Copy
Kui mingeid toiduaineid välditakse allergia või talumatuse pärast, on see põhjendatud, aga kui seda tehakse moevooluga kaasa minnes, võib sellest sündida rohkem kahju kui kasu.
Kui mingeid toiduaineid välditakse allergia või talumatuse pärast, on see põhjendatud, aga kui seda tehakse moevooluga kaasa minnes, võib sellest sündida rohkem kahju kui kasu. Foto: Shutterstock

Tervislikust toitumisest räägitakse ja kirjutatakse palju ning ilmselt on enamik inimesi – olgu siis kaalu langetamiseks või lihtsalt hea tervise säilitamiseks ja toetamiseks – mingil ajal püüdnud tervislikumalt toituda.

Tundub aga, et igaühel on tervislikust toitumisest oma arusaam, ning õigupoolest tekibki küsimus, mida tervislik toitumine endast üldse kujutab. Kas see on vaid enda valmistatud toidu söömine, gluteeni vältimine, ainult mahetoidu tarbimine või iga toidupala kaalumine? Ja kas tervisliku toitumisega saab liiale minna, nii et see muutub ebatervislikuks?

Tänapäeva infoajastul tuleb teavet uksest ja aknast. Telesaates räägitakse üht, ajakirjas kirjutatakse teist ja sotsiaalmeedias promotakse kolmandat tervisliku toitumise viisi ja igaüks kiidab oma. Informatsiooni on väga palju, lisatakse viiteid kõikvõimalikele uuringutele ning tihti lükkavad need üksteise tõestusi ümber, ja nii ongi kogu selles infotulvas väga keeruline orienteeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles