Liikumisaasta 2023 viimane kuu kutsub kogupere liikumisüritustele

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Detsembris kutsub liikumisaasta kõiki kogupere liikumisüritustele «Liikudes uude aastasse», mis toimuvad novembri lõpust detsembri lõpuni üle Eesti ning pakuvad liikumisrõõmu nii lastele kui täiskasvanutele.

«Liikumisaastal seadsime eesmärgiks tekitada inimestes rohkem huvi liikumisharrastuse ja tervislikumate eluviiside vastu ning soovisime näidata, et Eestis on olemas suurepärane taristu regulaarseks liikumisharrastuseks, mille kasutamine on kättesaadav ning jõukohane kõigile. Koostöös partneritega tutvustasime iga kuu erinevaid liikumisvõimalusi, korraldades avatud treeninguid ja õppepäevi algajatele. Sellises võtmes toimub ka liikumisaasta lõpetamine, kui maakondlike spordiliitude eestvedamisel korraldatakse üle Eesti kogupere liikumisüritusi,» ütles liikumisaasta projektijuht Janne Tomberg.

Esimesed üritused sarjast «Liikudes uude aastasse» algavad juba novembris. 19. novembril toimub Haapsalus sportlik perepäev lõbusate mängude ja võistlustega ning Tartus Liikumisaasta Grande Finale ja Suur Paraspordipäev. 26. novembril toimub Viljandis ja Holstre-Polli Spordikeskuses sportlik pühapäev kogu perele, kus saab ennast proovile panna erinevatel spordialadel orienteerumisest hokini. Samal päeval toimub ka Saare maakonna külades helkurkõnd. 29. novembril toimub Põltsamaal ühismatk giidiga Põltsamaa Lossihoovist Kuningamäe tippu.

Liikumisaastale pühendatud kogupere liikumisüritused «Liikudes uude aastasse» jätkuvad erinevates Eesti paikades ka detsembris. Ürituste kavaga saab tutvuda liikumisaasta veebilehel liikumisaasta.ee/liikudes-uude-aastasse. Kõik üritused on tasuta ning mõeldud kõigile, sõltumata vanusest ja füüsilisest ettevalmistusest.‎

Mis toimus sel aastal?

Jaanuaris oli liikumisaasta fookuses talverõõmude nautimine ja suusatamine ning toimusid tasuta suusatunnid. Veebruaris kutsus liikumisaasta kõiki värskes õhus liikuma ja koguma liikumiskilomeetreid vabariigi terviseks. Märtsis toimusid liikumisalgatused töökohal ja koolis. Aprillis said algajad osaleda avatud kepikõnni- ja jooksutrennides ning teha tutvust tantsuga. Mais pakuti kõigile soovijatele discgolfi koolitusi ja treeninguvõimalusi välijõusaalides ning tutvustati kogupere õuemänge. Juunis toimusid algajatele mõeldud tasuta rulluisu- ja maastikurattatreeningud ning viidi läbi koolitusi pumptrack radadel üle Eesti. Juulis keskenduti aktiivsele puhkusele, tutvustati põnevaid suviseid tegevusi ja õuemänge ning osaleda sai rannakäsipalli ning ultimate frisbee tasuta õpitubades ja avatud treeningutel. Augustis koguti matkakilomeetreid ranniku- ja metsamatkarajal. Septembris toimusid üle Eesti orienteerumispäevakud ning osa sai võtta ka Euroopa Spordinädala programmi sündmustest. Oktoobris keskenduti vaimse tervise toetamisele läbi liikumise. Novembris toimusid reketimängude tasuta treeningud algajatele.

Lisainfo liikumisaasta kõigi algatuste kohta on koondatud liikumisaasta.ee lehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles