VIDEO Füsioterapeut näitab, millised harjutused aitavad tugevdada olulisi jalaosasid

PM Tervis
Copy

Füsioterapeut Sander Jürs tutvustab lihtsaid hüppeliigeseid ja tallavõlvi tugevdavaid harjutusi. 

Vaja läheb tennisepalli, rätikut ja kummilinti. 

Esimene harjutus: Aseta tennisepall hüppeliigeste vahele ja tõuse nii kõrgele varvastele, nagu suudad. Tee harjutust aeglases tempos umbes 15–20 korda. Korda harjutust kolm seeriat. 

Teine harjutus: Aseta rulli keeratud käterätik varvaste alla ja tõuse varvastel nii kõrgele kui suudad. Püüa harjutust teha rahulikus tempos 15–20 korda, sedasi kolm seeriat. Kui harjutus muutub kergeks, võid teha harjutust ka ühel jalal. 

Kolmas harjutus: Toeta selg vastu seina ja vii jalad seinast nii kaugele, et harjutust tehes varbad puudutaksid maad. Tõmba varbaid enda poole ja siis langeta rahulikus tempos. Harjutust võid teha 15 korda ja korrata kolm seeriat. 

Neljas harjutus: Seisa ühel jalal ja siruta päkka ette ning too jalg tagasi. Korda sama, viies päkka kõrvale ja taha. Korda mõlema jalaga 30 sekundit kuni üks minut ja tee kokku kolm seeriat. 

Viies harjutus: Seo kummilint tugevalt põlvedest veidi kõrgemale. Aseta üks jalg ette ja pööra põlve väljapoole nii, et suur varvas ja kand jääksid maha. Soorita mõlema jalaga umbes 20 korda ja korda kolm seeriat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles