3 lihtsat viisi, kuidas magusaisu vähendada

PM Tervis
Copy
Purgitäis maapähklivõid.
Purgitäis maapähklivõid. Foto: Shutterstock

Magusaisu võib tekkida mitmel põhjusel ning sellega võib kaasneda liigsöömine, liigne magusa tarbimine ja kaalutõus. Teadlaste sõnul on olemas lihtsad moodused magusaisu vähendamiseks ning kaalutõusu vältimiseks, kirjutab Healthline.

Selleks et magusaisu ennetada, tuleb teha kindlaks, et inimene tarbib päeva jooksul piisavas koguses toitaineterikast ja tervislikku toitu. Magusaisu ei ole sama, mis näljatunne, kuid tühja kõhuga on oluliselt raskem magusat vältida. Magusaisu korral võiks esmalt süüa tervisliku vahepala ning kui isu ka pärast seda ei kao, süüa tükike tumedat šokolaadi või kuivatatud puuvilju.

Teine tõhus viis magusaisu vähendamiseks on regulaarne hommikune trenn. Trennis vabanevad kehas endorfiinid ehk õnnehormoonid ning see võib vähendada ajus magusavajadust. Samuti on leitud, et kuuma duši all käimine võib ajutiselt magusaisu vähendada.

Selleks et kontoris magusaisu vähendada, tuleks kord tunnis püsti tõusta, ringi jalutada ja võimalusel teha mõned kergemad harjutused. Samuti tuleks varuda endaga kaasa tervislikke vahepalasid, nagu pähklid, kuivatatud puuviljad, värsked puuviljad ja maapähklivõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles