Eesti terviseradadel toimuv jooksunädal kutsub tasuta treeningutele

BNS
Copy
Jooksutrenn. Pilt on illustratiivne.
Jooksutrenn. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Esmaspäeval algab Eesti Terviseradade eestvedamisel üle-eestiline jooksunädal, mille kestel annavad nimekad treenerid 60 tasuta jooksutreeningut – treeningutele on oodatud nii jooksuga alustajad kui ka harrastusjooksjad.

Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera sõnul on huvi jooksunädala treeningute vastu väga suur. «Eelmisel aastal jooksunädala raames toimunud 46 juhendatud jooksutrenni osutusid väga menukaks ja treeningutel osales üle 500 jooksuhuvilise. Käesolevaks aastaks on jooksutundide arv suurem ja ootame treeningutele ka rohkem huvilisi,» lisab Jõepera. «Pikalt vindunud kevad on lõpuks päikseliseks muutunud, mistõttu on parim aeg jooksutossud jalga tõmmata ning suunduda radadele liikuma,» innustab Jõepera.

Jooksunädala treeningud toimuvad 20.-26. maini Tallinnas, Keilas, Sakus, Tapal, Tamsalus, Tartus, Pärnus, Narvas, Jõhvis, Viljandis, Võrus, Põlvas, Saaremaal, Hiiumaal ja mitmetes teistes Eestimaa paikades.

Treeningutel, kuhu on oodatud liikumishuvilised igas vanuses, antakse nõu, kuidas jooksutrennidega alustada, milliseid harjutusi trenni eel ja järel teha ning kuidas jooksmisest tervislik harjumus teha. Treeneriteks on teiste seas mitmekordsed Eesti meistrid Roman Fosti, Toomas Tarm, Maile Mangusson, Ahto Tatter, Margus Pirksaar, Leonid Latsepov, Kaisa Kukk, ultrajooksjad Hannes Veide, Leivo Sepp ja Raili Rüütel, endine laskesuusataja Raido Ränkel ja paljud teised.

Tasuta jooksutrennide kava on üleval veebilehel terviserajad.ee ja treeningutele saab registreeruda läbi Scult äpi.

Lisaks saab jooksunädala infoga tutvuda Facebookis.

Trennis osalemiseks pole vaja teha muud, kui tulla viis minutit enne jooksutunni algust kohtumispaika.

Kokku on Eestis 126 hooldatud ja aasta läbi kasutatavat terviserada 1100 kilomeetril, mida külastati 2023. aastal kokku üle 8,4 miljoni korra ning mida hooldab 200-liikmeline rajameistrite meeskond. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles