Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

JAANIPÄEVA RETSEPT Salat grillitud köögiviljade, virsiku ja fetaga viib keele alla

Copy
Salat grillitud köögiviljade, virsiku ja fetaga.
Salat grillitud köögiviljade, virsiku ja fetaga. Foto: Erakogu/Irina Tamme/Fitlap

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab jaanipäeva retsepti neile, kes soovivad liha kõrvale või selle asemel süüa värsket ja maitsvat salatit. Pane lauale salat grillitud köögiviljade, virsiku ja fetaga. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 55g feta juustu (rasva 16%)
  • 170g virsikut
  • 6g õli
  • 6g seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa-, seedermänniseemned)
  • 115g paprikat
  • 80g punast sibulat
  • 115g kirsstomateid
  • 115g baklažaani
  • 110g šampinjone või portobellot
  • 80g suvikõrvitsat
  • maitseained: sool, pipar, palsamiäädikas, tüümian

Valmistamine:

  • Pese köögiviljad ja virsikud.
  • Lõika baklažaan pikkupidi viiludeks ja raputa peale soola, lase paar minutit seista. Hiljem lõika suuremateks kuubikuteks.
  • Koori sibul ja lõika neljaks sektoriks, eralda kihid.
  • Lõika suvikõrvits pikkupidi pooleks ja seejärel viiluta. Lõika paprika suuremateks tükkideks.
  • Poolita šampinjonid (kui kasutad portobellot, lõika väiksemateks tükkideks), kirsstomatid jäta terveks.
  • Eemalda virsikutel kivid ja lõika sektoriteks.
  • Seda virsikud ja köögiviljad õli, soola, pipra ja hakitud värske tüümianiga.
  • Grilli virsikuid ja köögivilju grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber) neid aeg-ajalt segades.
  • Kui virsikud ja köögiiljad valmis, pane need kaussi, lisa juurde tilgake palsamiäädikat ja seda.
  • Pudista peale feta juustu ning raputa peale ka seemnesegu.
  • Serveeri.
Tagasi üles