Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme soovitab jaanipäeval proovida grilljuustu koos mesiste köögiviljadega. Üks portsjon on 425 kcal.
JAANIPÄEVA RETSEPT ⟩ Värske maitse: proovi grilljuustu ja mesiseid köögivilju
Vaja läheb:
- 55g grilljuustu (rasva 27-28%)
- 7g õli
- 11g mett
- 110g porgandit
- 110g šampinjone või portobellot
- 90g paprikat
- 110g suvikõrvitsat
- 50g punast sibulat
- maitseained: värske tüümian, sidrunimahl, pipar, sool
Valmistamine:
- Pese ja koori sibul ning porgand. Kui sa sibulat ei söö, jäta see lihtsalt ära.
- Lõika porgand (pikkupidi) ja sibul neljaks. Eralda sibula kihid. Keeda porgand soolvees poopehmeks.
- Pese suvikõrvits, šampinjonid ja paprika.
- Lõika suvikõrvits ja paprika meelepärasteks tükkideks.
- Võid seened lõigata pooleks või väiksemad jätta terveks.
- Tõsta köögiviljad kaussi ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku mesi ja veidike sidrunimahla (portsu kohta 1 spl) ning vala köögiviljadele peale.
- Haki juurde värske tüümian.
- Sega kõik korralikult läbi ja jäta ca pooleks tunniks maitsestuma.
- Grilli köögiviljad vardas, grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber).
- Grilli juust grillpannil.
- Serveeri köögivilju grilljuustuga.