Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

JAANIPÄEVA RETSEPT Värske maitse: proovi grilljuustu ja mesiseid köögivilju

Copy
Grilljuust ja mesised köögiviljad.
Grilljuust ja mesised köögiviljad. Foto: Erakogu/Irina Tamme/Fitlap

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme soovitab jaanipäeval proovida grilljuustu koos mesiste köögiviljadega. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 55g grilljuustu (rasva 27-28%)
  • 7g õli
  • 11g mett
  • 110g porgandit
  • 110g šampinjone või portobellot
  • 90g paprikat
  • 110g suvikõrvitsat
  • 50g punast sibulat
  • maitseained: värske tüümian, sidrunimahl, pipar, sool

Valmistamine:

  • Pese ja koori sibul ning porgand. Kui sa sibulat ei söö, jäta see lihtsalt ära.
  • Lõika porgand (pikkupidi) ja sibul neljaks. Eralda sibula kihid. Keeda porgand soolvees poopehmeks.
  • Pese suvikõrvits, šampinjonid ja paprika.
  • Lõika suvikõrvits ja paprika meelepärasteks tükkideks.
  • Võid seened lõigata pooleks või väiksemad jätta terveks.
  • Tõsta köögiviljad kaussi ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku mesi ja veidike sidrunimahla (portsu kohta 1 spl) ning vala köögiviljadele peale.
  • Haki juurde värske tüümian.
  • Sega kõik korralikult läbi ja jäta ca pooleks tunniks maitsestuma.
  • Grilli köögiviljad vardas, grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber).
  • Grilli juust grillpannil.
  • Serveeri köögivilju grilljuustuga.
Tagasi üles